www.car.cz
 

Jan Kopecký vítězem dvou sobotních RZ Rallye Deutschland !!!! Před nedělí devátý
     13.8.2006 09:58 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Rally Deutschland, Německo

Sobota, 12.srpna 2006

Vynikající výkon podala v sobotní etapě Německé rally posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký ve složení Jan Kopecký-Filip Schovánek. S vozem Škoda Fabia WRC dosáhl Jan Kopecký ve všech sobotních rychlostních testech času do sedmého místa. Potvrzením dnešního skvělého výkonu posádky i vozu Škoda Fabia WRC jsou dvě fantastická vítězství v rychlostních zkouškách a jeden třetí čas. Jan Kopecký opět ve světové konkurenci ukázal možnosti vozu Škoda Fabia WRC.

Vyrovnaným výkonem po celou sobotní etapu se dokázal Jan Kopecký probojovat z průběžné třinácté pozice po páteční etapě na devátou pozici po etapě sobotní. K zisku bodu v hodnocení jezdců schází posádce Jan Kopecký-Filip Schovánek sedmnáct vteřin a s cílem získat další bod ze soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa v rally odstartuje Jan Kopecký do nedělní etapy.

Druhý den byl pro tým podstatně snadnější s ohledem na volbu pneumatik. Dosahované časy a vynikající umístění v průběhu sobotní etapy jsou potvrzením ambicí, které Czech Rally Team Škoda-Kopecký před startem Německé rally měl.

Dnes jsme potvrdili skutečnost, že s vozem Škoda Fabia WRC při správné volbě pneumatik a nastavení vozu lze vyhrát rychlostní zkoušku i v soutěži zařazené do Mistrovství světa v rally. S dnešní etapou jsem spokojen.

Doufám, že jsme naším výkonem udělali radost skvělým fanouškům, kteří nás povzbuzují podél rychlostních zkoušek. Podobnou atmosféru jsem nikdy nezažil,“ řekl Jan Kopecký.

Pochopitelně jsme všichni nadšení ze dvou vítězství v rychlostních zkouškách Německé rally. Vynikající je i jedno třetí místo a nás může o to více mrzet  včerejší etapa, která se nám vůbec nevyvedla. Nechceme se však více k páteční etapě vracet a soustředíme se na závěrečné rychlostní zkoušky. Určitě chceme v Německu zanechat dobrý dojem a budeme se snažit vybojovat alespoň bod v hodnocení jezdců.

Dnes byl Honza s vozem Škoda Fabia WRC stoprocentně spokojen a pro zítřejší etapu zvolil stejné nastavení vozu,“ doplnil spokojený vedoucí týmu Josef Kopecký. 
 

Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v sobotní etapě:

RZ  9 (22.77 km) – 1.místo (+25.2 s)

RZ10 (30.99 km) – 7.místo (+19.0 s)

RZ11 (18.22 km) – 7.místo (+19.1 s)

RZ12 (30.99 km) – 6.místo (+19.1 s)

RZ13 (18.22 km) – 3.místo (+28.5 s)

RZ14 (22.77 km) – 1.místo (+32.1 s)

RZ15 (  6.04 km) – 7.místo (+37.9 s)

 Průběžné pořadí v Německé rally:

 

   1.  LOEB S. / ELENA D.                               CITROËN Xsara WRC                 

   2.  SORDO D. / MARTI M.                            CITROEN Xsara WRC +0:34.3

   3.  GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T.               FORD Focus RS WRC 06 +2:14.1

   4.  GARDEMEISTER T. / HONKANEN J.            CITROËN Xsara WRC +2:39.8

   5.  HIRVONEN M. / LEHTINEN J.                    FORD Focus RS WRC 06 +2:56.4

   6.  STOHL M. / MINOR I.                             PEUGEOT 307 WRC +3:20.0

    9.  KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP          Škoda Fabia WRC +5:11.7

 

Oficiální stránky týmu : www.CzechRallyTeam.com

Oficiální stránky soutěže zde : http://www.omv-adac-rallye.de/


PR


 
 
Fotogalerie:   MČR moto + Alpe 2006 v Mostě, foto Jakub Novák

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose