www.car.cz
 

Jan Kopecký po výborném závěru vybojoval 7.místo v Německé rallye !!
     13.8.2006 18:50 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rally Deutschland, Německo
Neděle, 13.srpna 2006

Výborná stíhací jízda posádky Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký během sobotní a nedělní etapy přinesla kýžený výsledek v podobě dvou bodů do hodnocení jezdců v seriálu Mistrovství světa v rally. Jan Kopecký fantasticky zvládl především sobotní etapu, kdy na dvou rychlostních zkouškách nenašel přemožitele.

K dvěma vítězstvím v rychlostních testech přidal v sobotu i v neděli po jednom třetím místě a dokázal eliminovat ztrátu z páteční etapy, kdy se týmu nedařila správná volba pneumatik při neustále se měnícím počasí a dosahované časy byly také poznamenány technickou závadou vstřikovací lišty vody do sání.

V závěru soutěže potkala velká smůla Mikko Hirvonena, kdy na přejezdu z poslední rychlostní zkoušky na cílovou rampu vypověděl službu jeho tovární vůz Ford Focus WRC. Jan Kopecký se posunul se štěstím na sedmou příčku, ale na šestou pozici mu scházelo pouze 3.2 vteřiny…

Samozřejmě mě mrzí nepatrná ztráta na šestou příčku, ale na druhou stranu jsme rádi za dva světové body. Závěr soutěže byl velmi náročný, neboť jsme museli absolvovat rychlostní zkoušky na suchých pneumatikách po dešťové přeháňce. V poslední rychlostní zkoušce jsem nedobrzdil ideálně v jedné ze zatáček a narazili jsme přední částí vozu do balíku slámy. Do cíle závěrečné erzety jsem se soustředil na kontrolu teploty motoru.

Jsem rád za dva nejrychlejší časy na světové soutěži a za neskutečnou podporu našich fanoušků na tratích rychlostních testů i v servisní zóně,“ řekl v cíli soutěže Jan Kopecký.

Dnes jsme se snažili posunout na bodované umístění a úkol jsme splnili. Vynikající jsou pochopitelně dvě vítězství a dvě třetí místa v rychlostních zkouškách v Německé rally. Vybojované dva světové body bych rád věnoval svému synovi Kubíkovi, který dnes slaví svoje první narozeniny. Podpora našich fanoušků během soutěže byla pro mě nezapomenutelným zážitkem,“ doplnil Filip Schovánek.

S ohledem na vývoj sobotní a nedělní etapy nás mrzí nejenom chyby při výběru pneumatik v páteční etapě, ale i technické problémy, které nás potkaly v závěru páteční etapy. S výkonem posádky jsme maximálně spokojeni a dvě vítězství v rychlostních testech jsou fantastickým úspěchem Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký. Vůz Škoda Fabia WRC opět potvrdil své možnosti a já osobně jsem strašně rád, že vůz Škoda Fabia WRC sváděl vyrovnané souboje s nejužší světovou špičkou.

Celý náš tým fungoval bezchybně a já bych rád poděkoval všem, kteří odvedli špičkovou práci před soutěží i během samotné rally. Nyní se již soustředíme na přípravu před startem Finské rally, která nás čeká následující víkend.
Na Německé rally jsme se cítili jako domácí soutěži a všem našim fanouškům děkujem
e,“ řekl spokojený vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v nedělní etapě:

RZ16 (19.24 km) – 3.místo (+1.4 s)
RZ17 (13.68 km) – 8.místo (+6.6 s)
RZ18 (16.37 km) – 6.místo (+13.0 s)
RZ19 (19.24 km) – 8.místo (+21.6 s)


Konečné pořadí v Německé rally:

 1. LOEB S. / ELENA D. CITROËN Xsara WRC 
 2. SORDO D. / MARTI M. CITROEN Xsara WRC +0:33.8
 3. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. FORD Focus RS WRC 06 +2:19.2
 4. GARDEMEISTER T. / HONKANEN J. CITROËN Xsara WRC +2:33.8
 5. STOHL M. / MINOR I. PEUGEOT 307 WRC +4:25.9
 6. AIGNER A. / WICHA K. ŠKODA Fabia WRC +5:42.6
 7. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP Škoda Fabia WRC +5:45.8


www.CzechRallyTeam.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Historic Parade na Panzerplatte od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose