www.car.cz
 

Finsko a JWRC : Rendez-vous u tobogánu
     17.8.2006 18:32 - tisková zpráva


Neste Oil Rallye Finsko – JWRC (18.-20.8.2006)

 

Až dosud připomínal dosavadní průběh mistrovství světa v rallye juniorů hru na schovávanou, kterou „hráli“ hlavní favorité v boji o titul. Až ve Finsku se všichni adepti sejdou pohromadě při čtvrtečním shakedownu nedaleko skokanských můstků Laajavuori.

 

Většina favoritů bude na startu, ovšem hlášeno je několik výjimek, například šestý v klasifikaci JWRC Bernd Casier či z týmu Citroën 13. v pořadí mladý Aaron Burkart.

Brice Tirabassi po svém vypadnutí na Německé rallye donutil vedení Citroën Sport k malé rošádě v privátním týmu, který podporuje, P.H. Sport.

 

V něm se vzhůru posunul Fabien Fiandino (Sabrina de Castelli), který pojede na voze Citroën C2-R2. Dvaadvacetiletý Francouz tak povede tento vůz v jeho premiéře v rámci mistrovství světa v rallye. Pátý v pořadí JWRC, vítěz z Německa Kris Meeke (Glenn Patterson) na voze C2 Super 1600, stejně jako Julien Pressac (Jack Boyére) pojedou v barvách P.H.Sport, vítězové Katalánska Martin Prokop a Jan Tománek v týmu Jipocar Racing.

 

„Naše příprava zahrnovala také start na rallye Kouvola nedaleko Lahti a také  dva dny testování za účasti Briceho a Juliena,“ uvedl Alexis Avril, technický šéf klientského programu Citroën Sport.

 

„Finská rallye je jednou z rozhodujících konfrontací mezi našimi plány a nebezpečnými soupeři,“ soudí Yves Matton, manažer klientského programu. „Julien a Fabien nemají moc zkušeností se soutěžemi typu Finska. Zato Kris byl ve Finsku vždy rychlý, ale zatím se ještě nedočkal odměny za svou snahu. Je následovníkem Daniho Sorda, v jehož stopách šel v Německu. A doufejme, že po jeho vítězné stopě se vydá i ve Finsku. Samozřejmě budeme bedlivě pozorovat vůz C2-R2, který absolvuje světovou premiéru na této úrovni.“

 

Kris Meeke: „V sázce je mnoho a všichni favorité pojedou asi hodně rychle. Musíme najít optimální rychlost co nejdříve. Ještě dřív, než bychom se dostali do konfliktu s terénem.“

 

· Kris Meeke startoval ve Finsku už v roce 2003 (Chris Patterson - Opel Corsa S1600/vypadli) a 2004 (Opel Corsa S1600/vypadli). Loni už s Glennem Pattersonem na Citroënu C2 S1600 dojeli 9. To je zatím jediný start pro Glenna ve Finsku.

· Julien Pressac je na Finské rallye novicem, jeho spolujezdec Jack Boyère se tu prezentoval v roce 2003 (Simon Jean-Joseph/Renault Clio Super 1600/vypadli).

· Fabien Fiandino a Sabrina de Castelli jedou poprvé.

· Martin Prokop si vyzkoušel Rallye Finsko v roce 2005 (Petr Gross/Suzuki Ignis Super 1600/8.

Junior). Spolujezdec Jan Tománek je na startu poprvé.

· Citroën C2 Super 1600 vyhrál kategorii ‘Junior’ loni díky dvojici Dani Sordo/Marc Martí.

· Citroën vybojoval ve Finsku tři světové tituly ‘Super 1600/Junior’: 2001 a 2002 s vozem Saxo Super 1600 Sébastien Loeb a Dani Solà, 2005 s C2 Super 1600 Dani Sordo.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2006, foto Martin Viďourek,frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose