www.car.cz
 

Martin Prokop nespokojený: Od Německa i Finska jsem čekal víc bodů
     22.8.2006 08:31 - tisková zpráva


Celkem pět mistrovských bodů do hodnocení juniorského šampionátu vybojovala na soutěžích v Německu a Finsku posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek. Na obou však mohla být mnohem výše.

 

Při Německé rally vše probíhalo podle „stanoveného scénáře“ do úvodní zkoušky druhého dne, kde Citroën C2 jihlavského týmu skončil mimo trať. Došlo k poškození zadní části vozu a defektu, čímž vznikla výrazná ztráta. Česká dvojice byla rázem osmá a jen díky maximálnímu úsilí vystoupala až na pátou příčku celkové klasifikace JWRC. „Určitě jsem jel do Německa s vyššími cíly,“ vrátil se k prvnímu startu Martin Prokop.

 

O týden později již stála posádka Prokop – Tománek na startu kultovní Finské rally. Za dané konkurence a v úvodu rally i nevyzpytatelného počasí samozřejmě s výrazně odlišnou taktikou. „Velmi dobře jsem věděl, na co ve Finsku mám a podle toho jsem jel. Díky problémům soupeřů naše snažení přinášelo ovoce a jednu chvíli jsme již figurovali na pátém místě. Výsledek tak mohl být špičkový, bohužel nás zradila technika.

 

Kvůli závadě na elektroinstalaci přestával motor C2 pracovat, což vyvrcholilo v závěru druhého dne. Vždy jsme museli zastavit, Jenda vyskočil pohýbat kabeláží, já jsem resetoval počítač. Dokonce jsme téměř až na poslední chvíli stihli auto opravit před závěrečnou etapou. 

 

Ani dnes ale přesně nevíme, kde byla chyba, neboť elektroinstalace putovala na kontrolu přímo do francouzské základny týmu Citroën Sport,“ komentoval finský závod Martin Prokop.

 

„Pro konečný úspěch v JWRC jsem potřeboval na obou podnicích více bodovat, což se nepodařilo. Samozřejmě to mrzí, ale čas nikdo nevrátí,“ dodal jihlavský jezdec, jehož posledním letošním startem v rámci JWRC bude Turecká rally (13. – 15. října 2006). Na prosincové Britské rally se již objeví mimo juniorskou klasifikaci.

 

Nejbližším startem týmu Jipocar Racing bude už víkendová Barum Rally ve Zlíně, kde se posádka Martin Prokop – Jan Tománek představí se shodným vozem, s kterým startovala v Německu. „V současné době je v karosárně, ale všichni v týmu věří, že ve čtvrtek bude stoprocentně připraven. Tím, že nepojede Basso, bude Barumka otevřenější a pokusíme se držet krok s nejrychlejšími produkčními vozy. Uvidíme však, zda se nám to bude na rychlejší trati dařit. Hodně se těším i na pokračování našeho česko-slovenského juniorského klání mezi Pavlem Valouškem a Jozefem Bérešem,“ uvedl Martin Prokop.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Rallye Sachsen Classic od V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose