www.car.cz
 

Motocyklový fenomén Rossi opět pojede MS v rallye, tentokrát se Subaru
     13.10.2006 11:22 - Pavel Jelínek


Pětinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi, dobře známý i ze startů u nás v Brně, se zhruba za  měsíc představí na letošním předposledním podniku MS v automobilové rallye, tedy na Novém Zélandu.

A rallye ho, jak  známo, láká již delší  dobu. Ital (27) nastoupí do WRC podruhé v kariéře, přičemž nyní pojede se subaru od soukromého týmu Subaru World Rally Team, jak již oficiálně potvrdil i manažer tohoto týmu Richard Taylor.

Rossiho nyní čekají ve třídě MotoGP ještě dva závody na motocyklu (nyní v Portugalsku a 29. října ve Valencii), o další  dva týdny později se pak jede zmíněná Rallye Nový Zéland ( 17. do 19. listopadu).

Připomeňme, že premiéru v mistrovství světa v rallye měl Valentino Rossi v roce 2002 v Britské rallye s vozem Peugeot 206 WRC, nicméně velmi brzy vůz  neudržel na trati a  havaroval. Mimochodem pomýšlel taky  na starty  ve formuli  jedna., ale zdá se, že  rallye jej přece jen láká o něco  více.


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2006 - sobota, foto Pavel Procházka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose