www.car.cz
 

Wales 2006: Martina Prokopa straší jeho startovní pozice ( číslo 92)
     30.11.2006 12:42 - tisková zpráva


Startovní číslo 92 poveze o víkendu na dveřích svého citroënu posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek. Ač již nemůže zasáhnout do juniorského šampionátu, přesto bude jejich cílem držet krok se špičkou JWRC, která si to po zamítnutí Anderssonova odvolání rozdá o juniorskou korunu.

 

Vysoké startovní číslo však Martin Prokop považuje za obrovskou nevýhodu a bude se snažit požádat o změnu startovní pozice. Zčásti je na vině prosincový termín závodu a brzká tma. „Je to něco neskutečného. Po třetí hodině se už začíná stmívat. Takže pokud nám nevyhoví, určitě pojedeme proti juniorům mnohem více kilometrů za tmy,“ lituje jihlavský pilot.

 

Proti slunnému loňskému ročníku se letos výrazně změnil i povrch tratí. „Téměř každá zkouška doznala určitých změn. Něco se jede zčásti, něco opačně. Jen charakter se nezměnil – vložky budou nadále nesmírně rychlé a zrádné. Důvodem bude i nevyzpytatelné počasí. Proti loňskému ročníku nás pronásledují neustálé přeháňky, které přinášejí hodně silný déšť. S tím souvisí uklouzaný povrch a hodně bláta. Proto uvidíme, jak bude za těchto podmínek trať po průjezdu startovního pole vypadat,“ uvažuje Martin.

 

Při seznamovacích jízdách, které česká dvojice absolvovala v úterý a ve středu si Martin Prokop vyzkoušel i jízdu ve voze s pravostranným řízením. Jak k tomu došlo? „Na jednom z testů jsme u naší tréninkové fabie prorazili nádrž, a tak nám nezbývalo nic jiného, než si vypůjčit auto z půjčovny. Samozřejmě s řízením na opačné straně. Bylo to při psaní hodně zvláštní, ale doufám, že se to nepromítne do kvality rozpisu,“ přiznal Martin.

 

V čtvrtečním dopoledni je na programu shakedown, kterého se český tým zúčastní. „Udělali jsme určité změny na podvozku, což chceme na shakedownu vyzkoušet. Už se nemohu dočkat na první ostré kilometry a věřím, že nás čekají pěkné závody,“ uzavřel český reprezentant.

 

 

Stav JWRC před Wales Rally GB:

 

1. Urmo Aava (Suzuki Swift S1600) 30 bodů

2. P-G Andersson (Suzuki Swift S1600) 29 bodů

3. Patrik Sandell (Renault Clio S1600) 28 bodů

4. Guy Wilks (Suzuki Swift S1600) 26 bodů

5. Conrad Rautenbach (Renault Clio S1600) 25 bodů

6. Jozef Béreš (Suzuki Ignis S1600) 22 bodů

7. Kris Meeke (Citroen C2 S1600) 20 bodů

8. Julien Pressac (Citroen C2 S1600) 19 bodů

9. Martin Prokop (Citroen C2 S1600) 18 bodů

10. Bernd Casier (Renault Clio S1600) 17 bodů

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Loprais team, poslední testy na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose