www.car.cz
 

Martin Prokop před Monte Carlem: navázat na loňský výsledek.
     17.1.2007 08:57 - tisková zpráva


Martin Prokop: Atmosféra Monte Carla mi bude chybět

 

Nezvykle ve čtvrtek večer vstoupí do úvodního podniku letošní světového šampionátu Rally Monte Carlo posádka Martin Prokop – Jan Tománek. S osvědčeným vozem Citroën C2 S1600 se pokusí navázat na solidní loňský výsledek.

 

Rally Monte Carlo je letos plná novinek. Centrem soutěže je město Valence, kde bude umístěna servisní zóny. Do Monaka přijedou posádky až v sobotní noci, v neděli je bude čekat test na části trati F1.

 

„Prvotně jsem si myslel, že absolvujeme kompletní okruh, ale tak tomu nebude. Bude to pouze krátká okruhová zkouška v okolí přístavu, kde v minulosti bývala servisní zóna. Dokonce ji budeme trénovat až v neděli ráno. Atmosféra Monte Carla bude soutěži určitě chybět,“ přiznal jihlavský pilot.

 

Změna regionu soutěže se odrazila i na obměně rychlostních zkoušek. Jejich charakter se ale českému jezdci příliš nezamlouvá. „Povrch zčásti připomíná Korsiku. Jde o uskákaný asfalt. Bohužel řada úseků je až příliš rychlých, což se mi nelíbí. Naopak velmi pěknou zkouškou je nejdelší měřený úsek soutěže. V regionu samozřejmě není po sněhu ani památky. Zatím jsme ho našli pouze na krajnici při čtvrtečních vložkách, které nás zavedou až do 1450 m.n.m.,“ uvedl Prokop a dodal: „V itineráři jedné z vložek je uveden dvacet let starý rekord. S lancií zajeli 28 km dlouhou vložku za čtrnáct minut. To mluví za vše…“

 

Seznamovací jízdy posádek, které začaly netradičně už v pondělí ráno, provázelo slunečné počasí. Vzhledem k nadmořské výšce byla řada míst přesto po celý den mokrých. V úterý však již trať zkropil déšť, ale na předzvěst sněhových srážek to zatím nevypadá.

 

Déšť bych si moc nepřál, neboť na trati je hodně zrádných míst na klouzavém asfaltu,“ přiznal český jezdec, který na Rally Monte Carlo bude chtít obhájit loňské vítězství v kategorii soukromníků. „Počítat určitě musím s Bettim, z jezdců v produkčních vozech však znám pouze Aignera. Takže je těžké odhadovat naše šance,“ uzavřel Martin Prokop. 

 

Statistika 75. Rallye Automobile Monte-Carlo

1. soutěž MS

18. – 21. ledna 2007

 

Trať: 1190,42km (volný tranzit z Valence do Monte Carla)

RZ: 14, plus superspeciálka v Monte Carlu (328,54 km)

Počet úseků: 9

Povrch: asfalt, místy led a možná sníh

Nejdelší vložka: 46,02 km (RZ 3, 6)

Servis: Parc des Expositions, Valence.

Počet startujících: 49, největší účast za posledních šest let

 

Přehled posledních vítězů Rally Monte Carlo

2006 - Marcus Grönholm/Timo Rautiainen, Ford Focus RS WRC (77,33 km/h)

2005 - Sebastien Loeb/Daniel Elena, Citroen Xsara WRC (83,70 km/h)

2004 - Sebastien Loeb/Daniel Elena, Citroen Xsara WRC (81,33 km/h)

2003 - Sebastien Loeb/Daniel Elena, Citroen Xsara WRC (85,35 km/h)

2002 - Tommi Mäkinen/Kaj Lindström, Subaru Impreza WRC (88,37 km/h)

2001 - Tommi Mäkinen/Risto Mannisenmäki, Mitsubishi Lancer Evolution (76,77 km/h)

 

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Luxus Car Show Wien 2007 objektivem Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose