www.car.cz
 

Zlínský JM engineering s trojicí mladíků vstříc juniorskému šampionátu
     6.2.2007 21:59 - tisková zpráva


JM engineering nebude ani v letošní sezoně chybět na tratích mistrovství světa. Při ústupu speciálů WRC dostane prioritu juniorský šampionát, kde má zlínský tým uzavřeny kontrakty s trojicí jezdců. S vozy Suzuki Swift S1600 pojedou Estonec Jaan Mölder, Polák Michal Kosciuszko a Litevec Vilius Rozukas.

 

Zlínský tým zakončil minulou sezonu vítězstvím na Britské rally (klasifikace JWRC), kde pilotoval jeho vůz devatenáctiletý Jaan Mölder. Tento úspěch byl solidním východiskem pro jednání o letošní spolupráci. „Určitě nám výsledek ve Walesu pomohl. Přesto jsme se museli rozhodnout, čemu dát prioritu. Nakonec jednoznačně upřednostnili juniorský nad národními šampionáty. Přesto ale starty doma i v okolních zemích vyloučit nemohu,“ řekl úvodem manažer týmu Miroslav Houšť jun.

 

Kromě Möldera bude pokračovat i spolupráce s nadějným Polákem Kosciuszkem, nováčkem v barvách zlínského týmu i v juniorském šampionátu bude Litevec Rozukas. „Pevně věříme, že s Mölderem i Kosciuszkem můžeme dosáhnout na solidní příčky JRC. Oba loni získali hodně zkušeností, které letos mohou profitovat. Naopak Rozukas je pro nás velkou neznámou, ale podle všech indicií, zejména na skandinávských tratích nebude bez šancí na bodované příčky,“ věří Houšť jun.

 

Letošní juniorský kalendář čítá sedm soutěží (Norsko, Portugalsko, Itálie, Finsko, Německo, Španělsko, Francie), nominovat musí každý z trojice pilotů šest. Mölder v sezoně vynechá Korsiku, Kosciuszko úvodní závod v Norsku a Rozukas asfaltovou soutěž v Německu.

 

V průběhu sezony bychom chtěli pilotům nabídnout před samotnými starty v JRC více možností testovat, jednáme i o případných startech v Česku v rámci přípravy na asfaltové závody v druhé polovině sezony,“ otevírá možnost k zajímavým úvahám Houšť jun.

 

Postupný úpadek kategorie WRC byl pro vedení týmu JM engineering podnětem zahájit jednání o případné koupi či pronájmu vozu specifikace S2000 (Fiat, Peugeot, VW, Toyota).

 

Auta nás bohužel stále nepřesvědčují o konkurenceschopnosti a opodstatnění jejich koupě. Přesto nějaká jednání proběhla, ale co z nich bude, to se uvidí v horizontu několika měsíců,“ uzavřel Houšť jun.

 

 

JM engineering

www.jmengineering.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring Cup 2007 zahájen v Benešově

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose