www.car.cz
 

Malé jubileum a velké změny u květnové Rallye Český Krumlov 2007
     26.2.2007 19:45 - tisková zpráva


Staronový květnový termín

 

Letošní ročník Rallye Český Krumlov se po letech vrací do svého původního termínu začátkem května. Před časem museli českokrumlovští pořadatelé ustoupit nově zařazené Rallye Matador Tatry Púchov, teď má možnost se vrátit na první víkend prvního opravdu jarního měsíce.

 

Program bude tentokrát rozložen od 3. do 5. května, tedy od čtvrtka do soboty včetně tradičního shakedownu a večerního představování posádek. Start zůstal na pátek odpoledne, cíl v sobotu v podvečer. Pro posádky začne vše už o den dříve, budou tedy muset během čtyř dnů natrénovat, absolvovat přejímku a absolvovat dvě etapy. Všechno vyvrcholí v sobotu večer obvyklým velmi působivým vyhlášením výsledků zase přímo na rampě.

 

V Českém Krumlově budou probíhat velké stavební úpravy, které silně omezí provoz na důležitém mostě přes Vltavu, proto se ve městě, které už 35. let dává soutěži jméno, uskuteční jen slavnostní start a cíl.

 

Římov střídají Budějovice

 

Centrum soutěže se přesouvá do 25 km vzdálených Českých Budějovic, do prostoru zdejšího výstaviště proslulého zejména výstavou Země živitelka. Z volného parkoviště před areálem se dovnitř přesune servisní zóna a získá tak podstatně větší prostor s bohatým zázemím, ale také místo pro další program. Opuštění dosavadního servisu z parkovišť na Dlouhé louce uvolňuje současně možnost pro automobily diváků a ostatních účastníků Rallye Český Krumlov. Budou to mít jen 100 m chůze do výstavního areálu, kde se připravuje největší atrakce. Rychlostní zkouška mezi výstavními pavilony se tu pojede hned dvakrát, jednou v pátek a jednou v sobotu.

 

Bývalý rallyekrosový areál v Římově prožívá velké změny, uprostřed vyrůstá fotbalové hřiště. Příští rok ovšem mají pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motosport v úmyslu se sem vrátit.

 

Na výstavišti najdou všichni účastníci Rallye Český Krumlov zázemí po oba soutěžní dny, dostatečnou kapacitu hygienických zařízení, občerstvení a v pavilonu „Z“  tiskové středisko, výsledkový servis a bohatý doprovodný program. To vše v bezprostřední blízkosti převážně rychlé tratě rychlostní zkoušky, kterou tak na mnoha atraktivních místech budou moci sledovat nejen diváci, ale i mechanici. Pro ně je podobná příležitost vzácná.

 

Ostatní rychlostní zkoušky zůstávají vesměs beze změn. Nepojede se Tisovka ve vojenském prostoru, ale zato další zkoušky opravdu maratónského charakteru. Některé bývalé úseky totiž itinerář letošní Rallye Český Krumlov spojil, takže druhá etapa se odbude jen na dvakrát třech měřených úsecích, ovšem s nebývalou celkovou délkou!

 

           

 

Aktuální informace získáte na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz.

 

Vladimír Dolejš, 35. Rallye Český Krumlov © 2007

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Kopeckého úspěšná neděle v Norsku 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose