www.car.cz
 

Pavel Janeba bude u týmu ŠM již jen externistou...
     tisková zpráva


Dosavadní vedoucí týmu Škoda Motorsport Pavel Janeba opouští svou funkci a odchází ze společnosti Škoda Auto. Obě strany se dohodly na ukončení dlouholeté spolupráce k 31. 12. 2003. Vedoucím týmu Škoda Motorsport byl od roku 1990 a v posledních letech byl zodpovědný za uvedení vozů Škoda Octavia WRC a Škoda Fabia WRC do elitní kategorie mistrovství světa. Škoda Auto počítá s další externí spoluprací.

ROK 2004 BUDE VE ZNAMENÍ VÝVOJE · Škoda Motorsport absolvuje vybrané soutěže MS · Hlavní prioritou bude intenzivní vývoj Fabie WRC · Pavel Janeba odchází z funkce vedoucího týmu

Cítím osobní zodpovědnost za náběh Fabie WRC. Zatím jsme nedosáhli takových výsledků, které se očekávaly. Rozhodl jsem se proto odejít. Týmu přeji hodně úspěchů a všechno nejlepší do další práce,“ konstatoval Pavel Janeba.
V roce 2004 bude hlavní prioritou týmu Škoda Motorsport intenzivní vývoj Fabie WRC, která byla představena na březnovém autosalonu v Ženevě a posléze v rámci testování nasazena do šampionátu.

Tým v příštím roce absolvuje vybrané soutěže mistrovství světa, první start je předběžně plánován na Rallye Akropolis (4. – 6. června 2004). Vývoji a testování Fabie WRC bude přizpůsoben program týmu Škoda Motorsport i v dalším průběhu sezony 2004.
Toni Gardemeister má před sebou již třetí sezonu v barvách mladoboleslavského týmu, druhý jezdec na místo Didiera Auriola bude vybrán později. „S ohledem na priority pro rok 2004 jsme s Didierem uzavřeli džentlmenskou dohodu. Jeho přínos v letošní sezoně byl cenný. Naše vztahy zůstávají velmi přátelské,“ konstatoval šéf technického vývoje Škoda Auto Harald Ludanek, do jehož kompetence motorsport patří.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose