www.car.cz
 

Zemřel Alois Janků, pořadatel Erzetka Cupu i dalších akcí
     3.4.2007 08:36 - tisková zpráva


Přátelé, je nám velmi smutnou záležitostí oznámit, že v sobotu 31.3., přesně v den svých 55. narozenin, náhle zemřel zakladatel a ředitel Auto Rallye Klubu Hořovice, pan Alois Janků.

 

Všichni, kdo jste ho znali, tak víte, že to byl člověk, pro kterého byli automobilové soutěže a především pak jejich pořádání velikou láskou a vášní, a který má v dosavadní historii českých amatérských soutěží své nezastupitelné místo. V jeho klubu začínala v nedávné minulosti řada ostatních pořadatelů, kteří v současnosti vedou i své vlastní automobilové soutěže.

 

V posledních několika letech pořádal Alois Janků se svým klubem mimo jiného například závody automobilů na okruhu na letišti, ale především pak úspěšnou sérii amatérských jednodenních automobilových závodů Brisk Erzetka Cup, ve kterém postupně startoval, jakožto v nejlevnějším závodění ve středočeském regionu, velký počet jezdců. Nutno říci, že tolik závodů do roka, kolik jich pořádal právě ARK Hořovice, v současnosti nepořádá snad žádný jiný motoristický klub.

 

Mnoho jezdců si tak mohlo právě u Aloise poprvé v životě vyzkoušet pocity automobilového závodníka. Ti zkušenější zde pak za přijatelných nákladů trénovali, či přímo soupeřili o vavříny, a to většinou na zajímavých, jinak závodně nevyužívaných tratích. Všem těmto bude jistě Alois Janků velice chybět.

 

Kromě toho Alois Janků v minulosti sám aktivně závodil s tehdy populárním Trabantem či Fiatem Panda, jelikož malé vozy, zejména ten italský, byly jeho další zálibou. Byl dříve také častým účastníkem automobilových orientačních soutěží, které posléze začal i sám připravovat. V minulých letech, kromě Erzetka Cupu, uspořádal také několikero větších soutěží, jako například několik ročníků Brdské rallye, Rallye ProBe či Rallye Berounka. Zemřel uprostřed příprav plánované Rallye Litavka. 

 

 Je smutno při vzpomínce na to, kolik ještě plánů na organizování dalších automobilových soutěží měl tento člověk do budoucna, a jak nadšeně o nich vyprávěl.

 Bohužel, na tomto světě již své záměry nestihne uskutečnit. Ale je téměř jisté, že tam, někde jinde, už určitě opět přemýšlí o nějakých nových pěkných tratích a závodech pro ostatní, kdo mají rádi automobilové soutěže.

 

 

                                          Tak Lojzo ahoj a ať se Ti tam daří!

                                                    Tvoji přátelé a známí

 

                                                                

          

 


 
 
Fotogalerie:   Nové PRC CN 2,0

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose