www.car.cz
 

"Rally je pro mě jako droga", říká zkušený mitfára Franta Rajnoha
     4.4.2007 16:30 - tisková zpráva


 Asi klasická a mnohokráte již položená otázka: Kdy a jak jsi se dostal k rally?    

K automobilovým soutěžím jsem se „přičichl“ už jako malé dítko, a to na různých RZ u „mlíka“ třeba na Barumce, nebo Valašce, tedy soutěží pořádaných okolo mého rodného Zlína. O několik let později jsem přijal nabídku práci mechanika, kterou jsem využil a tím jsem se dostal k soutěžím ještě blíže. Posléze se naskytla možnost, kterou jsem nemohl odmítnout, takže jsem usedl na sedadlo „smrti“ jako mitfára předjezdce a od té doby je to pro mě rally jako „droga“ (kdo to nepoznal, asi nepochopí).

 

Postupně jsem četl „noty“ pilotům v soutěžních speciálech od nejslabší skupiny až po tu nejsilnější, tedy WRC. Když se nad tím tak zamyslím, bude to tedy více než deset let  co se věnuji automobilovým soutěžím.

 

 Jak vzpomínáš na první závod a kdo byl pro tebe vzor?

Na první závod vzpomínám trochu s nostalgií a smíchem, byla to Horácká rally v Třebíči. Soutěž pro nás tenkrát skončila velmi, ale opravdu velmi záhy, „zapíchli“ jsme to na první RZ, kde jsme trefili otevřený kanál, ve kterém nám zůstalo levé přední kolo. Nejhorší a nejpikantnější na tom však bylo to, že ta RZ byla nakonec zrušena, to si ani nedovedeš představit, kolik jsme si museli vyslechnout rádoby vtipných a „blbých“ kanálových řečí.

Dnes si už přesně nepamatuji kdo byl pro mě tenkrát vzor, ale určitě to byli borci co jezdili na špici.

 

 Od vzpomínek k aktuálním informacím, co Tě čeká v letošní sezóně, kterých závodů se zúčastníš a s kým?

V letošní sezoně bych měl „diktovat“ Pavlu Červenkovi a společně s EVO IX. absolvovat Mistrovství České republiky v rally (dvoudenní sprinty) a také ještě nějaké další vybrané soutěže MM ČR v rally.

 

Valašskou Rally pojedu ale s Jiřím Volfem, poněvadž Pavlova EVO IX. ještě nebude připravena, takže naše společná premiéra s Pavlem se uskuteční až na konci dubna a to na rally Agrotec Hustopeče.

 

 Jaké jste si vytyčili cíle a čeho by jste chtěli dosáhnout?

Cíle máme stanoveny „samozřejmě“ co nejvyšší, ale vzhledem k tomu, že bude v MČR v rally startovat spousta špičkových posádek, tak splnění cílů bude asi velmi těžké. A jak to dopadne, to se uvidí až na konci letošní sezóny.

 

 Můžeš se s námi na závěr „podělit“ o nějaké veselé zážitky z natáčení?

No za těch deset let co se pohybuji v rally sportu byla určitě celá řada veselých, ale i vážných zážitků, jen tak namátkou třeba s piloty Pavlem Šimkem, nebo Mirkem Jančíkem, ale o tom raději někdy jindy a jinde ;-) .

 

Díky za rozhovor.

 

Přeji mnoho úspěchů v letošní sezóně i v budoucnu.

 

 

Rozhovor připravil: Otecko
 

Zdroj - emk & partneRS: www.emk.cz


 
 
Fotogalerie:   Testy AUDI DTM týmu BRT v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose