www.car.cz
 

Peták na Valašce nestačil pouze na Kopeckého. Stříbro !
     9.4.2007 07:54 - tisková zpráva


Petákovo stříbrná Valaška

 

Posádka Hroch Rally Teamu Josef Peták a Libor Joska úspěšně vstoupila do dvoudenního rallysprintového šampionátu. Z okolí Valašského Meziříčí si odváží poháry za druhá místa ve skupině A a ve třídě A6, když na jedenácti rychlostních zkouškách o délce stotřiceti kilometrů nestačila pouze na dvojici Kopecký/ Schovánek.

 

 

Na startu Valašské Rally se sešla ve skupině A silná konkurence. Po návratu z Portugalské Rallye usedl za volant Škody Fabia Kit Car Jan Kopecký. Dalším aspirantem na přední příčky byl Roman Odložílík startující se Suzuki Swift S1600 a o příčky nejvyšší přijel do okolí ValMezu bojovat i Josef Peták s Cliem S1600.

 

Vstup do soutěže však Petákovi s Joskou příliš nevyšel. Od první rychlostní zkoušky se dvojice pohybovala kolem šestého místa absolutně a třetím mezi áčky. "První etapa nebyla podle našich představ. Měli jsme moc tvrdé auto a necítili se vůbec dobře," řekl k úvodu soutěže příbramský jezdec, který večerní část soutěže zakončil na třetím místě ve skupině A.

 

Sobotní část pro posádku Hroch Rally Teamu začala daleko lépe. Na šesté rychlostní zkoušce Peták dosáhl pátého nejrychlejšího času a v průběžném pořadí přeskočil Jelínka. Hned na dalším měřeném úseku havaroval Roman Odložilík, což znamenalo pro posádku modrožlutého Renaultu Clio S1600 posun na čtvrté místo absolutně a druhé ve skupině A. V závěru soutěže musel ještě příbramský pilot hájit čtvrté místo před dotírajícím Volfem (Mitsubishi Lancer).

 

Ten však v míře snahy chyboval a musel se spokojit s pátou příčkou.  "Druhá etapa se nám povedla. Jezdili jsme srovnatelné časy se špičkou a posunuli se průběžným pořadím. Auto fungovalo perfektně, za což vděčím mechanikům našeho týmu. S výsledkem jsem maximálně spokojený a již nyní se těším na další závody," hýřil v cíli spokojeností Josef Peták.

 

Posádku Josef Peták a Libor Joska uvidí diváci v rámci pokračování MČR při Rally Hustopeče, která se pojede 20.-21. dubna. 

 

Výsledky skupiny A:

 

1. Kopecký/Schovánek           Škoda Fabia Kit Car

2. Peták/ Joska                     Renault Clio S1600   +1:29,7 (4. místo absolutně)

3. Vlček/ Jůrka                        Peugeot 206 Kit Car    +8:39,4

4. Sedláček/ Marušák              Škoda Fabia                +9:32,7

 

 

Marek Felt

 


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2007 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose