www.car.cz
 

Valašku odstartpval premiér České republiky Mirek Topolánek
     7.4.2007 07:54 - tisková zpráva


Posádkám popřál úspěšný start do závodu sám premiér České republiky Mirek Topolánek

 

Tiskové konference před startem XXVI. Valašské rally 2007 se po boku starosty města Valašské Meziříčí, Jiřího Částečky zúčastnil i premiér České republiky Mirek Topolánek, který ve svém projevu popřál posádkám a pořadatelům bezproblémový průběh soutěže a zároveň si také povzdechl, že se sám tak krásné soutěže, jakou Valašská rally nepochybně je, nemůže zúčastnit i on za volantem některého speciálu.

 

Mezi pozvanými jezdci nechyběla i přední česká posádka Jan Kopecký a Filip Schovánek, kteří letošní ročník absolvují s „dvoukolkovou“ Fabií z dílny Impromat. „Jedná se téměř o identický vůz, se kterým jsme startovali v nedávné minulosti a spolupráce na vývoji tohoto speciálu tedy nadále přetrvává. Pozměněna byla zejména geometrie, aby se redukovalo poskakování na nerovném povrchu, kterým toto auto v minulosti trpělo,“ uvedl Jan Kopecký. Diváci se však můžou těšit i na další české „mimo světové“ vystoupení této brilantní dvojice. Vidět ji budou moci například  na Rallysprintu Kopná .

 

Nelze opomenout také jednoho z papírových favoritů soutěže – Leoše Flídra. „V autě jsem neseděl asi už pět měsíců, takže to bude chtít opatrný začátek, ale je jedna věc, kterou opravdu nerad dělám, prohrávám. Navíc soutěž obsahuje zkoušky, které se mi opravdu líbí.“

 

Temperamentní pilot určitě potěší množství diváků podél tratí rychlostních zkoušek svým agresivním stylem, kterým si získal srdce mnoha fanoušků tohoto sportu. Posádka Flídr – Ehl hodlá s Octavií WRC absolvovat celé mistrovství České republiky a osvěžit tak startovní pole, kde většinou převažují vozy produkční kategorie.

 

V plánu má soutěžit o bodový příděl zejména s Karlem Trněným, který taktéž bude startovat s Octavií WRC. Oba tak využívají vzniku skupiny S, která opět povoluje start vozů specifikace WRC.

 

 

Letošní ročník Valašské rally slibuje velkou podívanou a nemalou mírou  tomu přispívá, jak samotná kvalita tratí, tak i složení startovního pole.

 

Ve Valašském Meziříčí 6. dubna 2007

 

Ondřej Daňa

Tiskové středisko


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose