www.car.cz
 

Loni v Lake Taupo na motocyklové Šetidenní byl bronzový, letos na Valašce druhý …
     12.4.2007 10:40 - tisková zpráva


Asi jen velmi málo účastníků a diváků na Valašské Rally vědělo kdo vlastně seděl v bílé Hondě Civic s č.54. Proto si vám dovolím dnes posádku bílé Hondy představit - pilot se jmenuje Martin Hudec, je členem motoklubu Jiřetín, a je úspěšným účastníkem loňské motocyklové Šestidenní na Novém Zélandu (Lake Taupo).

 

Mitfára se jmenuje Bob Černoch a je v podstatě Martinův učitel a „průvodce“ v rally , jinak velmi zkušený borec kterému nedělá problém číst noty, nebo pilotovat.

 

Gratuluji k výsledku. Pohár za druhé místo v N/2 je doma a k tomu první dokončená rally. Spokojenost?

Martin: Děkuji, spokojenost je veliká, jsme moc rádi, že auto vydrželo, i když jsme ke konci měli obavy, protože nám upadl silenblok na motoru a celé to vydávalo nepříjemné rány.

Bob: Auto zůstalo celé, body jsou super, co víc - OK.

 

Byla během rally nějaká pořádná krizovka, nebo jste jeli hlavně na jistotu?

Martin: Noční etapu jsme jeli opatrně, aby jsme zbytečně nevypadli. Chtěli jsme ráno zatáhnout, ale když jsme viděli jak ostatní posádky pokazili ranní RZ, tak jsme jeli vyloženě na jistotu, tam už nebylo kam spěchat.

Bob: Po vypadnutí dalších posádek v sobotu se závod změnil v ostrý trénink, což je na začátek „závodění“ potřeba, ale na druhou stranu je škoda, že Martin přišel o tu atmosféru, kdy se posádky přetahují o vteřinky.

 

 

Hodláš se rally věnovat víc? Co letos pojedete? 

Martin: Zatím jsou u mě na prvním místě motocykly. Pokud bude zdraví a fyzička, tak pojedu i nadále enduro. Letos pojedu Přebor ČR v enduru, tři závody Mistrovství Evropy v enduru a nějaké závody na Slovensku a samozřejmě se budu snažit dostat na Mezinárodní Šestidenní, která se letos jede v Chile. Co se týká aut, tak by jsme se měli objevit v Hustopečích a na Lužických horách, dále co nám čas a finance dovolí.

Bob: Uvidím co Martin, ale já chci jet letos Barumku jako pilot.

 

Neštve tě někdy že ti v autě to do řízení někdo kecá? Přece jenom na motorce jedeš sám, kam chceš ty a máš klid. 

Martin:  Při rally to asi jinak nejde, pokud jsou erzety dlouhé a složité je tam ten co-pilot strašně důležitý. Záleží na tom jak dobře si napíšete rozpis a jak mu věříš. Jako začátečník si nejsem ještě 100% jistý jestli jsem to Bobovi nadiktoval úplně správně, ale to se časem zlepší. Na té motorce si to musíš všechno pamatovat a nemáš tam možnost seznamovací jízdy, jen takové seznamovací procházky a ty jsou někdy hodně dlouhé.

 

Poslouchá pilot na slovo? Musel jsi ho spíš brzdit nebo popohánět?

Bob: Martin začíná se závoděním, takže se  spolu slaďujeme, zde je každá rada dobrá, proto uvidíme co bude dál. V každém případě víme co zlepšit, takže se dá jít hodně dopředu a to je na začátek velmi dobré. (poznámka redakce - Bob je diplomat, doporučuji si prohlédnout onboardy)

 

Proč tě napadlo jezdit rally? Copak nestačí že se můžeš přizabít při závodech na motorce? 

Martin: Rally mě lákala už od dětství, byl to takový můj sen a sny jsou přece od toho, aby se plnili. Na chirurgii jsem sice strávil dost času, ale přizabít se můžeš kdekoliv, takže na to člověk moc nemyslí.

 

Přeji moc úspěchu letos i v budoucnu.

Děkujeme vám a přejeme všem fanouškům motoristického sportu co nejvíce zajímavých sportovních zážitků.

 

 

Rozhovor připravil: Šedivec

Zdroj - emk & partneRS: www.emk.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose