www.car.cz
 

Leoš Flídr čeká na výsledek odvolání k Valašské rally 2007
     17.4.2007 07:00 - tisková zpráva


Před startem Valašské rally byla posádka SVC Náchod Motorsport rozhodnuta poprat se o celkové vítězství a obhájit loňský valašský primát. S vozem specifikace wrc se ani stanovení jiného cíle očekávat nedalo a boj o vítězství byl takřka povinností. Navíc na Valašsku se Leošovi s Bohoušem daří a považují zdejší závod za jeden z nejlepších v ČR. Po páteční etapě ovšem byla Octavia WRC posádky Leoš Flídr – Bohumil Ehl až na 4. místě.

Očekávali jsme, že návrat na tratě bezmála po půl roční pauze bude těžký. Dlouho jsme se s Bohoušem hledali, příliš nám nesedl rozpis a celkově náš výkon byl nemastný – neslaný. Pravý opak výkonu Honzy Kopeckého! Co ten s kitem předvedl bylo hodno jezdce MS!“ říká k páteční etapě náchodský pilot.

Na svého největšího soupeře, Karla Trněného startujícího také s Octávií WRC ztráceli východočeši necelé 4 vteřiny. Profil trati ovšem napovídal, že v sobotní etapě to budou právě dva nejsilnější vozy ve startovním poli, které se poperou o celkové vítězství.  V sobotu se naplno rozhořela bitva o první příčku. Obě wrca se podle předpokladů brzy dostala na první dvě pozice a za delší konec provazu většinou tahala náchodská posádka.

Souboj s Karlem byl z našeho pohledu velkou výzvou. Snažili jsme se jet rychle a zároveň zbytečně nechybovat. Bohouš neustále kontroloval průběžné časy a až do startu poslední RZ jsme byli přesvědčeni, že nám náš výkon k uhájení první pozice bohatě stačí. O přidělení náhradního času Karlu Trněnému (pozn. autora: kvůli havárii R. Odložilíka na RZ 6) jsme se dozvěděli až těsně před startem posledního testu. Navíc nám podaná telefonická informace byla krátká a neověřená,“ komentuje průběh sobotní etapy Leoš Flídr a pokračuje:

Na novou skutečnost jsme nestačili zareagovat. Byť jsme výrazně nechybovali, změna tempa se nám již nepodařila a v poslední erzetě jsme s Karlem prohráli a podle nových časů jsme tak prohráli i celou Valašku.“

V cíli tak jindy veselá náchodská posádka neměla co slavit a svoji prohru poměrně těžce nesla. „Sportuji dlouho, sportuji rád a rád jako každý jiný sportovec vyhrávám. Ale po této porážce ve mně zůstala hořkost,“ řekl v cíli Leoš Flídr.

Následně se tým SVC Náchod Motorsport proti Rozhodnutí sportovních komisařů o přidělení náhradního času Karlu Trněnému odvolal.

„Vím, že sportovní komisaři na automobilových soutěžích mají neobyčejně těžkou pozici. Jejich práce je náročná, zodpovědná a navíc za nepoměrně menší odměnu než jakou berou rozhodčí ve fotbale nebo hokeji. Zodpovědnost mají přitom stejnou, vždyť rozhodují závody MČR. Podané odvolání není útokem proti jejich práci. Naopak. Věřím, že ve třicetidenní lhůtě se najde více podpůrných důkazů a vydané rozhodnutí bude co možná nejobjektivější,“ dodává Leoš Flídr.

tisková zpráva SVC Náchod Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose