www.car.cz
 

Dvoudenní souboj v Púchově přinesl Jandíkovi čtvrtou příčku !
     18.4.2007 05:52 - tisková zpráva


38. RALLYE MATADOR TATRY

 

Další etapu úspěšné spolupráce s výrobcem pneumatik Matador zahájil o uplynulém víkendu Miroslav Jandík. Se zbrusu novým vozem Mitsubishi Lancer Evo 9 obsadil po dvoudenním souboji s Trojanem na nejvýznamnější slovenské automobilové soutěži Rallye Matador Tatry čtvrtou příčku.


Jednatřicetiletý zlínský pilot Jandík se letos soustředí především na mezinárodní slovenský šampionát v rally, který slibuje velmi silnou konkurenci. To naznačil už úvodní dvojzávod, který se konal za teplého slunečného počasí v okolí Bojnice a Púchova. Na nejstarší slovenské soutěži, zařazené do evropského poháru, se sešla nejen domácí špička, ale i přední jezdci z České republiky, Polska, Bulharska a Itálie.

 

Posádka týmu Matador Motorsport Jandík – Chrastecký startovala naposledy před 5 měsíci, tentokrát se však představila s nejnovější evolucí Lanceru Evo 9 upraveném pro skupinu N. Díky změně předpisů zároveň poprvé použila osmnáctipalcové pneumatiky Matador, které obouvají i speciály kategorie WRC. „Autu zatím proti konkurenci chybí větší homologované brzdy a bezsynchronní převodovka, ale máme z něj dobrý pocit“, pochvaloval si přezbrojení Jandík.

 

Dlouhá zimní přestávka i nová technika způsobily, že zlínskému jezdci chvíli trvalo než se dostal do tempa. V závěru sobotní etapy však už zajížděl časy v první pětce a na třetím průjezdu obávané rozbité vložky Remata stáhl na svého přímého soupeře Karla Trojana 16 sekund. V cíli prvního dne ho mrzelo, že mu k šesté příčce scházela jen 1,4 s. Při letošní Rallye Matador Tatry se totiž v rámci slovenského mistrovství hodnotil každý den zvlášť.

 

V neděli se účastníci soutěže přesunuli na známé úseky v okolí Púchova a Jandíkův souboj s Trojanem pokračoval. Jediným technickým problémem byl uvolněný úchyt předního tlumiče, kvůli kterému musela posádka poněkud zvolnit. Útok na Trojana se nezdařil, v závěru naopak Jandík musel odrážet nápor Béreše, který doháněl po defektu pneumatiky ztracený čas. Podařilo se to o jedinou desetinu sekundy!

 

„Vzhledem k velmi vysoké konkurenci  jsme s celkovým čtvrtým místem spokojeni, i když bychom raději dosáhli na stupně vítězů. Důležité jsou však především body ve slovenském mistrovství, kde figurujeme na slibné páté příčce. Před další soutěží v Bratislavě bychom rádi náš nový vůz vylepšili,“ konstatoval Jandík.

 

38. RALLYE MATADOR TATRY
1. Pech - Uhel (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) 2:09:50.6
2. Kuzaj - Baran (PL - Subaru Impreza Sti N12) + 43.7
3. Trojan - Řihák (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) + 2:34.0
4. Jandík - Chrastecký (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) + 2:41.6
5. Béreš ml. - Starý (SK/CZ - Renault Clio S1600) + 2:41.7



 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Tatry od P. a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose