www.car.cz
 

Milan Liška by v Hustopečích chtěl být co nejblíže spolubydlícímu Trněnému
     20.4.2007 00:35 - tisková zpráva


Hustopeče – Liška: Být co nejblíže Trněnému, případně před ním

 

Mechanici týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport prožívají v posledních dnech perné chvíle. Minulý víkend jejich vůz startoval na šotolině v Rakousku, nyní se přestavuje opět na český asfalt. Přesto by Milan Liška neměl chybět ani na startu druhého podniku Mistrovství ČR rally, jímž bude o nadcházejícím víkendu Agrotec Iveco rally s centrem v Hustopečích.

 

Prioritou Milana Lišky zůstává i v letošní sezoně účast v Mezinárodním mistrovství České republiky rally, skvěle ovšem vstoupil i do 'prostředního mistráku', když společně s navigátorem Jaroslavem Jugasem vybojoval při Valašské rally 8. místo absolutně, 7. v hodnocení MČRR a 3. v klasifikaci skupiny N. Liška s Jugasem budou o body do klasifikace MČRR bojovat i při Agrotec Iveco rally Hustopeče, která odstartuje už v pátek 20. dubna po 21. hodině.

 

„Snad budeme mít s čím jet,“ říkal u čtvrteční snídaně před seznamovacími jízdami dobře naložený Milan Liška. „Náš Lancer Evo IX čeká třetí závod ve třech víkendech, takže se na něm teprve pracuje, ale vše by se mělo stihnout včas.“

 

Milana Lišku čeká debut na jihomoravských tratích v okolí Hustopečí, neboť loni se v oblasti pohyboval pouze v roli týmového manažera. „Tratě moc neznám. Před rokem jsem si projel jen kus jedné erzety, když jsme jeli vyprošťovat Jirku Volfa,“ vzpomíná Liška.

 

„Krajina se mi tu ale moc líbí a myslím si, že to bude dobrá soutěž. Tratě jsou rychlejší, což nám sedí, protože to trochu maže náš hmotnostní handicap. Jen nemám úplně dobrý pocit z auta, protože za sebou má skutečně velkou zátěž. Ale třeba převodovku od společnosti Kaps Transmissions jsme posílali na revizi a byla úplně v pořádku, takže půjde do auta zpátky. Snad budou ve stejné kondici i další komponenty.“

 

Milan Liška s Jaroslavem Jugasem sdílí v průběhu rally penzión s týmem Karla Trněného, který se v Hustopečích představí tradičně se Škodou Octavia WRC. Západočeská 'klika' si od počátku užívá už seznamovací jízdy a samozřejmě si najde i čas na vzájemné hecování. Povzbuzen úspěchem z Valašky si dokonce Milan Liška stanovuje smělé cíle: „Ambice jsou jasné: být co nejblíže Trněnému a pokud možno i před ním,“ uzavřel s úsměvem plzeňský soutěžák.

 

Kromě posádky Milan Liška - Jaroslav Jugas pojede pod hlavičkou týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport také dvojice Jiří Volf - František Rajnoha (všichni Mitsubishi Lancer Evo IX). Po úspěchu na Valašské rally by jak Liška, tak Volf měli patřit k favoritům v boji o umístění v elitní desítce absolutního pořadí.

 

III. Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007 odstartuje v pátek 20. dubna ve 21:30 v Hustopečích. Na posádky večer čekají dvě rychlostní zkoušky. V sobotu absolvují soutěžní vozy dalších osm měřených úseků. Celkově soutěžící v rámci rally zdolají 125 'ostrých' kilometrů. Jména vítězů budeme znát v sobotu 14. dubna okolo 16. hodiny.

 

 

tisková zpráva týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport

 

NTS PLZEŇ - GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE

ZdeněkZ,

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose