www.car.cz
 

Štajf pojede v Krumlově s magickým startovním číslem 6
     4.5.2007 12:15 - tisková zpráva


ŠTAJFOVI ANI DÉŠŤ NÁLADU NEPOKAZÍ

 

Po úspěšném reprezentačním vystoupení na Slovensku se tým Subaru ČR – Deník Blesk vrací k účinkování v Mezinárodním mistrovství České republiky. Na programu je Rallye Český Krumlov, která zejména Vojtěchovi Štajfovi přinesla nejeden úspěch, v posledních dvou letech ale také notně horké chvilky.

 

Nadcházející českokrumlovská soutěž je synonymem českého soutěžáckého ráje. Tradičně se sem sjíždí nadprůměrná konkurence a májové počasí nahrává i příjemné atmosféře umocněné nádherným prostředím jižních Čech. I pro tým Subaru ČR – Deník Blesk patří tento podnik k základním pilířům sezóny, přestože obě svá zdejší dosavadní účinkování ukončil tým shodně nešťastně díky požáru v motorovém prostoru vozu. I z těchto důvodů přistoupil kolektiv mechaniků k přípravě na soutěž s maximální pozorností, zejména technika byla důkladně otestována na velké zatížení, kterého se jí na trati dostane.

 

Novější vůz Subaru Impreza Sti N12 posádky Vojtěch Štajf – Jiří Černoch prošel navíc celkovou repasí motoru, která by měla omezit riziko jeho selhání na minimum. „Opravdu se na soutěž těšíme a doufáme, že se nám tentokrát všechny smolné události vyhnou,“ hledí s optimismem k víkendu úřadující vicemistr republiky Štajf.

 

„Jsem ale docela zvědav, jaké nám jižní Čechy přichystají počasí. Předpověď mluví po dlouhém suchém období dokonce o mracích a dešti, no a já se přiznám, že by mi její naplnění vůbec nevadilo. Vozům značky Subaru tradičně klouzavější povrchy svědčí a i náš tým se dobře připravil na takovou variantu. Vezeme s sebou pestrou paletu pneumatik a myslím, že se při jejich volbě navíc mohu dobře spolehnout na už sehranou dvojici našich ´špiónů´ Vladimír Zelinka – Petra Lesniaková.

 

Průběh soutěže by mohlo navíc počasí ještě dál zdramatizovat, a mohla by tak být pro diváky velice atraktivní. Těšíme se i na porovnání s opravdu nabitou konkurencí, vždyť s vozy nejnovější specifikace se objeví kromě Vaška Pecha i světem protřelí Roman Kresta a Pavel Valoušek! Do boje o přední příčky ale chceme vstoupit i my, dosavadní výsledky týmu nás zavazují k nutnosti bojovat alespoň o první pětku celkového pořadí.“

 

Seznamovací jízdy po úzkých a rychlých tratích rychlostních zkoušek Rallye Český Krumlov má za sebou už také druhá posádka týmu Subaru ČR – Deník Blesk, tedy Jiří Vacek Jaroslavem Novákem. Ti si udělali na úvod sezóny velmi dobré jméno kvalitními a vyrovnanými výkony při těžkých zimních soutěžích, teď ale jezdce čeká první soutěž v opravdu vysokém tempu.

 

„Rádi bychom pochopitelně navázali na naše úvodní vystoupení, je nám ale jasné, že to tady bude velmi těžké,“ zamyšleně přemítá Vacek. „S ohledem na charakteristiku soutěže jsme před ní provedli důkladný test, při kterém jsme ostře najezdili přes padesát kilometrů. Nechceme si zkrátka udělat ostudu a v nejlepším případě i opět odvezli domů nějaké ty bodíky. Na druhou stranu našim hlavním cílem zůstává najetí co největšího kvanta závodních kilometrů s třešničkou na dortu v podobě cílové rampy…“

 

Ze startovní rampy Rallye Český Krumlov začnou první posádky sjíždět v pátek v 16 hodin a po absolvování čtrnácti rychlostních zkoušek se na ní ty úspěšné vrátí v sobotní podvečer. Posádky týmu Subaru ČR – Deník Blesk budou ve velkolepém představení účinkovat vlastně obě pod magickým startovním číslem 6, posádka Vacek – Novák má ale toto numero rozloženo na voze do dvou trojek.   

 

 

Karel Špaček

media team


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2007 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose