www.car.cz
 

Jaromír Tomaštík se v Krumlově moc nesvezl
     15.5.2007 05:50 - tisková zpráva


Jaromír Tomaštík s Richardem Lasevičem přijeli do Jihočeského kraje bojovat o body do GA MMČR, kde si loni vydobyli národní prioritu. Podobně jako v předchozích závodech se jim ovšem ani tentokrát na loňskou sezonu navázat nepodařilo.

Bílé subaru mohli vidět diváci jen na několika úvodních vložkách.
Původně ohlášený křest nového vozu Subaru Impreza N11 se nakonec nekonal, uvízla totiž dodávka nových tlumičů
. Na pomoc týmu Jaromíra Tomaštíka na poslední chvíli přispěchal Silvestr Mikulaštík, který ochotně zapůjčil tlumiče značky Öhlins, a tak alespoň starší specifikace N10 byla na Krumlov připravena.

„Před soutěží jsem na nových tlumičích najel jenom čtyři kilometry, ale ty mi stejně jako ostré kilometry potvrdily, že jsou mnohem dál než tlumiče, které jsem dosud používal. V každém případě moc děkuji Silvovi za jeho pomoc, bez které bychom do soutěže ani neodstartovali,“ vyjádřil se jezdec.

Už první soutěžní kilometry ukázaly, že Krumlov nebude soutěží, ve které bude vsetínské subaru v první desítce výsledků. „První vložku jsme projeli až moc opatrně a cítili jsme, že nám to vůbec nejde. Půl kilometru před koncem druhé RZ jsem se navíc při prudkém brzdění uřadil a po pětce mi tam spadla dvojka. Ozvala se velká rána a celé auto se třepalo, naštěstí důsledkem byla jen zlomená pravá zadní poloosa, bez které jsme museli opatrně absolvovat ještě dva měřené úseky,“ popisoval úvod rallye Tomaštík.

Zlomená poloosa ale nakonec nebyla jedinou postiženou součástí auta. Na přejezdu do Českých Budějovic se ulomila část závitu na čepu řízení. Spojovací tyč řízení upadla přesně v místě mezi časovou kontrolou a startem do rychlostní zkoušky na budějovickém výstavišti a bylo po nadějích. „Nedalo se už nic jiného dělat, jenom jsem vyběhnul ven a závadu provizorně odstranil.

Protože to ale bylo v prostoru časové kontroly, kde takové opravy nejsou povoleny, hrozilo nám vyloučení. V následujícím servise jsme proto odstoupili. Přes všechno špatné jsem rád, že událost z RZ2 neměla větší následky na autě. Teď se jenom budeme těšit na Rallye Bohemia, která nám snad sedne lépe než Krumlov,“ uzavřel vsetínský pilot.        

tisková zpráva
          -Vicky- Media Productions


 
 
Fotogalerie:   35.ročník Rallye Český Krumlov od Tomáše Holubář

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose