www.car.cz
 

První informace o Horácké rally 2007. Dva měsíce před startem
     25.5.2007 15:48 - tisková zpráva


K dnešnímu dni byly opětovně spuštěny nové stránky Horácké rally 2007 (www.horacka.cz). Je to v okamžiku, kdy se blíží termín zahájení příjmu přihlášek, tedy přesně první červen. Dochází tak k naplňování celoročních příprav závodu a fakticky k prvotnímu uvádění výsledků práce pořadatelského týmu do praxe.

Osmnáctý ročník Horácké rally letos opět startuje v posunutém, dřívějším termínu, který je uprostřed letních prázdnin, 20.-21.července 2007. Soutěž tak figuruje mezi Bohemia rally a Barum rally, zhruba ve středu sedmidílného kalendáře GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Již druhý rok je opětovně zařazena do seriálu Evropského poháru – centrál s koeficientem 2.

Již při prvním pohledu do programu soutěže je kromě termínu patrno několik změn. Celková délka soutěže se posouvá pod hranici 600 kilometrů a to je podstatně méně proti předcházejícím ročníkům. Zmenšuje se i celkový počet rychlostních zkoušek na patnáct, což je proti minulým ročníkům téměř o čtvrtinu méně, ovšem při zachování zhruba stejného počtu kilometrů rychlostních zkoušek. Tak jak z předcházejících řádek vyplývá, dochází především v první etapě k podstatné úpravě jednotlivých rychlostních zkoušek, které by měly přispět k větší atraktivitě soutěže.

Co se nemění je tradiční koncepce soutěže, kdy závodními dny jsou pátek a sobota. Startuje se v 16:00 hodin pátečního odpoledne. Ve stejném dni, avšak dopoledne, se uskuteční formální a technické přejímky.  Pro Horáckou rally typické noční rychlostní zkoušky zůstávají i přes letní dny v harmonogramu soutěže, když se cíl první etapy posouvá blízko k půlnoci.

Start druhé etapy je pro Horáckou rally rovněž netradičně posunut do sobotního dopoledne (9:30 hod), ovšem již standardní je cíl před šestou hodinou večerní.  Novinkou, která však vyplývá z celkové koncepce soutěže je návrat ke dvěma servisním místům, vždy každý den v jednom místě.

Tradicí je start i cíl v Třebíči, na Karlově náměstí, kam se přesune i uzavřené parkoviště mezi oběma etapami.

Do startu soutěže nám zbývají zhruba dva měsíce, které pořadatelům z Auto klubu elektrárna Dukovany  dávají ještě dostatečnou časovou rezervu k zajištění posledních náležitostí spojených s pořádáním tohoto závodu.

Miloš Morávek
tiskové středisko HR


PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose