www.car.cz
 

Zmrtvýchvstání jihočeské ´elery´ ještě před Vltavou
     5.6.2007 00:01 - tisková zpráva


Je tomu již měsíc, kdy účinkování posádky Pavel Stráský a Pavel Kacerovský na domácí Rallye Český Krumlov zastavila při shakedownu fatální porucha motoru jejich Škody 130 LR. Prasklá kliková hřídel udělala v agregátu pořádnou ´paseku´ a vše nasvědčovalo tomu, že diváci dvojici VSV rallye teamu už letos neuvidí. Opak je však pravdou.

 

Investováním nemalé částky doslova z vlastní kapsy byly nakoupeny nové komponenty a motor si začal jezdec Pavel Stráský spolu s mechaniky Martinem Vaněčkem a Petrem Pučeglem skládat doma sám. Po několika probdělých nocích plných nervů se dílo podařilo, v průběhu minulého týdne absolvovala ´elera´ první zajížděcí kilometry a v pondělí opravdový ostrý test. „Auto funguje parádně a doufám, že bude i nadále. Obrovský dík patří Jardovi Vančíkovi, bez kterého bychom dneska ani nevrčeli!“

 

Nic tedy nebrání tomu, aby se Stráský s Kacerovským postavili koncem tohoto týdne na start 16. ročníku soutěže, která patří již několik let k vrcholům historického šampionátu – klatovské Historic Vltava Rallye. Na dveřích svého závodního speciálu povezou startovní číslo 24 a ve třídě D1 je čeká kvartet soupeřů. Kromě Jiřího Červeného se Škodou 130 RS porovnají síly s Tomášem Klokočníkem (VAZ 2105), Zdeňkem Krouparem s VW Golf GTi a Bohumírem Svobodou starším na Škodě 110 R.

 

Celkem se na start soutěže postaví 33 soutěžních posádek, dalších sedm pojede v rámci jízdy pravidelnosti. Před startem si klademe jediný cíl, a to vidět cílovou rampu! Myslím, že bychom si to letos už konečně zasloužili!“ tajně doufá spolujezdec Pavel Kacerovský.

 

VSV rallye team však bude o víkendu bojovat na dvou frontách. O pohárové body se v sobotu poperou na Tišnovsku Jiří Jevický s Romanem Votavou a jejich červenou Škodou 130 RS. Ve třídě V3 Škoda také nepojedou sami – po těžké havárii na loňské Labské TROTINA Rallye se je pokusí potrápit navrátivší Tomáš Macháček s téměř novou Škodou 130 LR. Velkou neznámou jsou debutanti v K4 PČRR Martin Hrachovec (Škoda 130 RS) a Jozef Martalus (Škoda 120 S Rallye). Do Tišnova se jedeme pěkně svézt bez jakýchkoliv ambicí. Určitě ale chceme ´zpráskat´ Jirku Křišťana a Honzu Jinderleho,“ dodává s úsměvem mitfára Roman Votava.

 

Velkým lákadlem byla pro náš tým Rally Bohemia, která se pojede už příští týden. Pozvánku dostali jak Jirka Jevický, tak i my. Účast zvažoval také Honza Mašek. Nakonec jsme ale všichni variantu absolvování náročného podniku evropského poháru a mezinárodního mistrovství zavrhli z časových důvodů. Je to škoda, snad tedy příští rok…“ odhaluje zajímavou nabídku českolipských pořadatelů Pavel Kacerovský.

 

 

 

VSV rallye team


 
 
Fotogalerie:   MMČR Rallycross Sosnová 27.5.2007 Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose