www.car.cz
 

Pražské premiéry diváky převážně potěšily
     Pavel Jelínek


Praha se celkem povedla: Pražský sprint nabídl desetitisícům diváků i několik premiér. Například do vozu WRC usedli Martin Prokop a Daniel Landa. V obou případech se jednalo o Octávie WRC a zejména v případě rockera, navigovaného jeho otcem, známým autokrosařem, se jednalo o skvělou podívanou. Právě Landa s Trinerem a uzdraveným Valouškem předváděli zřejmě nejlepší kousky a průjezdy....

Tovární Hyundai WRC a Béreš budou oživením na našich tratích, i když v Praze těsně před cílem skončili. Premiéru zde měl také mistr světa Timo Salonen, ale i jeho technika nevydržela a tak v závěru páté, tedy předposlední zkoušky musel odstoupit. Mimochodem mu shořel motor.

Další premiéru představil David Komárek. Ten ovšem měl největší smůlu a svůj áčkový lancer poškodil o sloup veřejného osvětlení a navíc zranil i několik nepozorných a NEPOUČITELNÝCH diváků.

Až na to počasí a zmíněnou nehodu se "Praha 2003" jistě povedla.

Mimochodem, mnoho skvělých fotek najdete v naší fotogalerii. Přikládáme ještě Prohlášení jezdců k nešikovným interpretacím o nehodě v médiích.

Na Pražském Rallysprintu došlo ke zranění několika diváků. Následně vychází v médiích velice nešikovná informace, že nehodu zavinil jezdec David Komárek.

My, jezdci rally, se co nejdůrazněji ohrazujeme proti podobným formulacím či diskusím, neboť dojde-li při legálních, oficiálních závodech pořádaných FASem ke zranění kohokoliv, kromě přímého účastníka soutěže (jezdce/spolujezdce), nelze na problém nazírat jako na běžnou automobilovou nehodu.
Diváci na tyto závody chodí výhradně na vlastní riziko a musí počítat s tím, že závodní speciál vyletí z trati KDYKOLI, KDEKOLI a z JAKÉKOLI PŘÍČINY. Jezdec se často řítí rychlostí, ve které velmi často nevnímá (nebo si všimne až na poslední chvíli) dav nevhodně stojících diváků.

Zatímco diváci s vozem počítají, jezdec s diváky často ne. O tom přece nejsou oficiální automobilové soutěže. Vyzýváme proto všechny diváky a pořadatele, aby zvážili možná rizika a podle nich se řídili.Je nutné propříště zabránit formulacím v médiích, že zranění přihlížejících zavinil jezdec, neboť tomu tak není ani podle práva ČR, ani podle zdravého rozumu.

Václav Pech jun., Petr Uhel, Daniel Landa, Roman Kresta, Tomáš Enge, Milan Liška, Karel Trněný, Václav Arazim, Milan Blahout, Emil Triner, Karel Trojan, Jan Kopecký, Filip Schovánek, Martin Barták, Jaroslav Malý, Petr Novák, Vojtěch Štajf, Jiří Tošovský, Michal Sláma, Kateřina Trojanová, Štěpán Vojtěch, Tomáš Vojtěch, Michal Ernst, Štěpán Palivec, Josef Peták, Alena Benešová, Jan Jelínek, Václav Pritzl, Stanislav Kafka, Jaroslav Jugas a další…


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose