www.car.cz
 

Petr Brynda na Bohemii slavil premiérové vítězství s Fabií
     19.6.2007 12:58 - tisková zpráva


Příbramská posádka DPD Czech Rally Teamu Petr Brynda a Václav Vorel dokázala suverénně zvítězit ve třídě A5 v rámci Rally Bohemia. Cesta za vítězstvím však pro posádku nebyla vůbec jednoduchá.

 

Po krumlovské premiéře dostala Škoda Fabia 1400 nový motor a tak mohla vyrazit k prvnímu ostrému startu. Úvodní superspeciálka však odhalila menší problém s motorem. Petr Brynda s Václavem Vorlem tak začali soutěž až sedmým nejrychlejším časem ve třídě. "Sosnovská superspeciálka je vždy nesmírně vyhecovaná. Navíc jsme v duelu jeli pro Achsovi, jenž startuje rovněž s Fábií. Ztratili jsme hodně na startu a tak jsme se snažili ve zbytku trati vše dohnat. Myslím, že jsme dokonce jeli chvíli i po jednom kole: -), ale stejně to nestačilo," zhodnotil superspeciálku Beruška.

 

 Na klasických rychlostních zkouškách však problém nebyl tolik znát a tak se příbramský jezdec rychle posouval dopředu. Na třetí rychlostní zkoušce zajel suverénně nejrychlejší čas a zařadil se na druhé místo za Slávu Ducháčka a jeho Škodu Felicii Kit Car. Mezitím se snažili mechanici v servisu přijít na příčinu problému s motorem. V závěru etapy k žádné další změně nedošlo a tak šli Brynda s Vorlem spát se ztrátou více než jedné minuty na vedoucího Ducháčka na druhém místě.

 

"Máme nějaký menší problém s motorem, ale jinak je všechno v pohodě. Tratě jsou nádherné a sedí nám. Rozhodovat se stejně bude až zítra, kdy nás čeká dvojí průjezd Navarovem," řekl ve večerním servisu pětadvacetiletý jezdec.

 

Mezitím mechanici přišli na přičinu problému a tak Tomáš Albrecht přes noc vyrobil novou klapku, kterou mechanici ráno vyměnili a vše bylo v pořádku. "Tomášovi patří veliký dík, strašně moc nám pomohl,"  neskrýval radost Petr Brynda.

 

V úvodu druhé etapy bohužel praskla poloosa Ducháčkovi, což znamenalo posun posádky DPD Czech Rally Teamu do čela soutěže. "Chtěli jsme se Slávou bojovat na trati. Moc nás mrzí jeho odstoupení," řekl při příjezdu do přeskupení Václav Vorel.

 

Na druhou posádku Mr.Cimbu a Ivan Hrubý měla k dobru více než devětadvacet vteřin. V dalším průběhu etapy však "Beruška" získal další téměř minutu k dobru a zcela zaslouženě zvítězil. Navíc vybojoval i body za sedmé místo ve skupině A. "Druhá etapa se nám líbila. Všichni nás strašili, jak to bude v Navarově těžké. Ale rychlostní zkouška byla nádherná. V prvním průjezdu jsme zde chybovali a krátce skončili mimo trať. Při druhém Navarovu jsme si chtěli vyzkoušet jet naplno od startu až do cíle.

 

Bohužel v druhé polovině zkoušky začalo pršet. V jednom z vracáku jsme navíc přilítli dveřmi napřed a sundali nějakou značku. Naštěstí vše dopadlo dobře a mohli jsme si dojet pro cenné vítězství. Mám obrovskou radost a chtěl bych také poděkovat všem členům týmu a ještě jednou Tomáši Albrechtovi," rozdával usměvy a rozhovory v cíli Petr Brynda.

 

Další soutěží dvojice DPD Czech Rally Teamu bude Horácká Rallye.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia objektivem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose