www.car.cz
 

Bratři Nedbalovi se stovkou v cíli Rallye Jeseníky
     13.10.2007 17:29 - tisková zpráva


Scruffy rallye team v cíli Jeseníků
 
Našemu dvornímu expertu přes video Nedbisovi první soutěž nevyšla. Na Kopné musel spolu z bratrem odstoupit pro technickou poruchu. Při Rally Jeseníky si poprvé vychutnali přejezd cílové rampy a  po mnohadenních oslavách se svými zážitky podělili i s námi.
 
 
Čau kluci. Tak jaké to je v cíli opravdové rally?
 
Michal: Při naší premiéře na Kopné se nám nepodařilo vidět cíl, o to více jsme rádi, že se to na závěr sezony povedlo.
Jirka: Určitě jsme moc rádi, že technika vydržela a mohli jsme konečně vidět cílovou rampu.
 
 
Za co byla ta penalizace?
 
Michal:  No co, řeknu to na plnou hubu! Zapomněl jsem si v servisu rukavice, a nebýt Hřeba (mechanik), který je přivezl, tak by penalizace byla ještě vetší. A jen tak mimochodem, přesun rukavic ze servisu, byl proveden v rekordním čase, který jsme my na RZtách nepřekonali.
Jirka: Tohle je pro nás nováčkovská daň, kterou budeme muset do příště vylepšit. Nějak jsem to neřešil, protože pro nás byly důležité časy na erzetách.
 
 
Na Kopné byla penalizace 40 sekund, tady jenom 30. Je to jisté zlepšení, ale nechcete se bez toho příště obejít?
 
Michal: Samozřejmě! Musíme se vyvarovat chyb.
Jirka: Přesně tak, tohle bude náš příští cíl. Vyvarovat se takovým zbytečným chybám, a do cíle dojet pouze s našimi výsledky z tratě.
 
 
Jak se vám líbí tratě v Jeseníkách ? Mně se to líbilo. Občas nějaké blátíčko, mokré spadané listí... Muselo to pěkně klouzat, co?
 
Michal: No, že to klouže jsme se přesvědčili už při tréninku... ;-) Na samotný závod jsme proto obuli mokré gumy, jelikož media nemáme. Byla to taková pojistka. Na suchých gumách jsem si netroufl jet, protože v lese bylo místy opravdu mokro a já na slikách na mokru nikdy nejel.
Jirka: Počasí si s námi hrálo už od tréninku, kdy chvílemi svítilo sluníčko a hned nato zase slejvák. Naštěstí se v sobotu krásně vyčasilo a RZty mimo les vyschly. Trochu mi zatuhlo, asi ve druhém vracáku, bylo to z kopce dolů v první zkoušce, který jsme proletěli bokem. Jinak vše bylo OK a krásně jsme se svezli.
 
 
Je na vašem autě od Kopné něco nového?
 
Michal: Ano, je to motor z dílny Pavla Slezáka, tedy jedna z nejdůležitějších věcí na autě. Motor je špičkově připravený,  jede opravdu krásně a až ho pořádně doladíme, tak pojede ještě lépe.
Jirka: No vzhledem k tomu, že jsme na Kopné odstoupili na poruchu motoru, tak jsme se rozhodli si pořídit motor nový (dle našich představ) a díky perfektnímu připravení šlapal celý závod jako švýcarské hodinky, moc nás to bavilo.
 
 
Víte (aspoň přibližně) jaký má vaše Škodovka výkon?
 
Michal: Nemáme zbytečné peníze, abychom mohli s autem na brzdu, takže výkon bohužel neznáme.
Jirka: No vcelku mě to ani moc nezajímá. Na motoru není důležitý jen výkon, ale také, jak se mu jede s naší sériovou převodovkou. Myslím , že s ním můžeme být naprosto spokojení, ještě jej musíme lépe nastavit, protože to bylo vcelku vše jako vždy narychlo.
 
 
Máte to auto nějak pojmenované? Musíte mít přece k autu nějaký citový vztah, ne? :-)
 
Michal: No jméno nemá žádné. Je to prostě rodinný klenot, který jsme si za pár let přetvořili k obrazu svému. 8-)
Jirka: K autu nemám vůbec žádný citový vztah, je to pro mě jen „pracovní nástroj“. Sice se o něj starám s veškerou snahou, aby bylo na něj spolehnutí, ale jen z důvodu psychické pohody.
 
Zkusíte to příště na bednu?
 
Michal: Každopádně jezdíme proto, abychom vyhrávali! Asi jako každý závodník. Bude to závod od závodu různé a určitě bude záležet na tom, kdo s námi pojede ve skupině.
Jirka: Vzhledem k tomu, že tohle byl poslední závod celého kalendáře K4 poháru, tak si myslím, že naši soupeři jeli hlavně na dojetí. Ale bylo pro mě příjemné vidět, jak se přetahujeme o vteřinky se Škodou 130. Každý závod jezdíme podle situace. Hlavně tak aby jsme z něj měli co nejvíce a pokud se budeme pořád přibližovat ke špičce, bude nám to dělat jen radost, a myslím, že nejen nám.
 
 
Příště budeme fandit ještě víc a věřím že budeme mít možnost častěji.  Držím palce.
Michal: Děkujeme všem za stálou podporu.
 
 
Rozhovor připravil: Šedivec

 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2007, foto Sportfoto

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose