www.car.cz
 

Mirek Jandík uzavřel v Košicích sezonu pátým místem
     31.10.2007 18:53 - tisková zpráva


Rally Košice
Košická rally tradičně uzavírá slovenský šampionát. I když bylo letos o titulu předem rozhodnuto, ve hře bylo ještě postavení na dalších místech. Jedním z aktérů finálových bojů byl i člen týmu Matador Motorsport Miroslav Jandík. Soutěž dokončil na páté příčce a stejné místo mu připadlo i v konečném účtování seriálu.
 
Úvodní páteční část soutěže se nemohla obejít od obvyklého prologu v městských ulicích. Před zraky tisíců Košičanů byl v obou průjezdech nejrychlejší domácí veterán Igor Drotár na jediném speciálu kategorie WRC. Zlínské posádce Jandík – Chrastecký s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX kroužení mezi obrubníky příliš nevyhovovalo a musela se spokojit s devátou příčkou.
 
V sobotu byly na programu klasické úseky. Po ránu bylo mokro a kluzko, trať měla většinou rychlý charakter. Miroslav Jandík se brzy vyšplhal na pátou příčku mezi své největší soupeře o přední příčky v konečném hodnocení. Na RZ9 ho však předstihl Peter Gavlák, který doháněl ztrátu z páteční etapy způsobenou prasklou poloosou. Na předposlední vložce potkala smůla v podobě proražené pneumatiky Poláka Grzyba a zlínský jezdec posunul o 1 místo před. Vzhledem k vývoji soutěže znamenalo páté místo v cíli pád na stejnou příčku v konečném hodnocení. Před Jandíka se dostal vítěz Drotár a nejrychlejší jezdec vozu s jednou poháněnou nápravou Béreš.
 
„Na letošní Košice jsme se těšili, místní tratě jsou velmi pěkné. Soutěž se vyvíjela celkem bez problémů, díky podzimnímu počasí byla náročná na volbu pneumatik. Matadorky nás opět nezklamaly. Vyvarovali jsme se všech větších chyb, pouze nás přibrzdily dvoje hodiny. Před soutěží jsme věděli, že udržet třetí místo bude těžké, protože naši soupeři měli nedojeté soutěže, zatímco my jsme museli nejhorší výsledek škrtnout.
 
Před sezonou jsme chtěli být do třetího místa absolutně, což se nakonec nepodařilo. Přesto nejsme nijak zklamáni. Získali jsme bronzové umístění alespoň v rámci skupiny N,“ zhodnotil výsledek jezdec týmu Matador Motorsport, který by se v příštím roce rád vrátil na domácí tratě.
 
33. Rally Košice
1. Drotár - Bánoci (SK - Škoda Octavia WRC) 1:05.47,2
2. Béreš ml. - Starý (SK/CZ - Renault Clio S1600) + 30,2
3. Cserhalmi - Krajňák (SK) Mitsubishi Lancer Evo IX) + 47,3 
4. Gavlák - Hůlka (SK/CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) +1.40,0
5. Jandík - Chrastecký (CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) + 2.01,7
 
Konečné pořadí mistrovství Slovenska 2007:
Pech 141, 2. Drotár 98, 3. Grzyb 97, 4. Béreš jr. 88, 5. Jandík 87
 
PR
foto P. Sagner

 
 
Fotogalerie:   Pongratz rallye Kralovice 2007, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose