www.car.cz
 

Tři naši v Chorvatsku na evropských bodech
     tisková zpráva


V závěru první etapy postoupil Josef Peták na druhé místo poté, co technika zastavila jeho největšího soupeře Kruma Doncheva. Mezi osmičku bodujících do evropského poháru se prosadili i další dvě posádky z České republiky.
 
V závěrečném servisu v Záhřebu byli Josef Peták s Alenou Benešovou spokojení s umístěním, ale radost jim kalil výsledek z poslední, pouze dva kilometry dlouhé superspeciálky. Proč?: Celá soutěž se jede na asfaltu a s výjimkou prvních dvou vložek, kdy to hodně klouzalo a vůbec mi to nesedlo, se mi jede dobře i když na trati je vytaháno výrazně víc písku, než třeba u nás. Výborně mi vycházela třetí vložka Budinjak. Byla nádherně rytmická a jela se mi opravdu dobře. Na všech třech průjezdech se nám ji podařilo vyhrát. Zklamáním byl poslední krátký test v Záhřebu. Počítal jsem, že na šotolinovém povrchu něco ztratíme, ale když to pořadatelé ještě pokropili, tak jsme dostali na dvou kilometrech strašný obklad,“ litoval Pepík ztráty dvanácti vteřin na vedoucího Šebalje na konci prvního dne.
 
 
 
Druhé místo, na které postoupili po odstoupení Doncheva však udrželi, ale jejich ztráta na Šebaljovo subaru, kterou se jim doposud dařilo snižovat, opět naskočila na téměř čtyřicet vteřin.
 
Deset erzet úvodní části úspěšně dokončily i další posádky z našich luhů a hájů. Michael Honda jede na devátém místě a první desítku má na dosah ruky i Petr Brynda. Oba již jsou na bodovaných místech evropského poháru, protože ve výsledcích jsou započítány i tři vozy třídy A8 a ty jak je známo i z našich soutěží, bodovat nemohou. Patnáctá příčka patří Marcelu Sitníkovi, jehož ztráta jde částečně na vrub ulomené řadící páce, kterou musel na čas nahradit obyčejný šroubovák. V soutěži již nepokračuje po technické závadě další z českých zástupců Petr Černohorský.
 
Dnešní závěrečná etapa měří 117 km (tímto se omlouváme za chybu v první zprávě, kde byl uveden chybný počet kilometrů) a opět končí šotolinovou superspeciálkou. Po „úspěchu“ pátečního prvního průjezdu, lze očekávat, že bude opět pokropena, což bude jistě hrát do karet domácímu jezdci Šebaljovi na čtyřkolovém subaru a Peták, pokud bude chtít postoupit ještě o stupínek výše, s tím bude muset počítat.
 
 
Průběh soutěže můžete sledovat na oficiálních stránkách:
nebo  
 
 
Milan Hauer
Motorsport review
TISKOVÁ INFORMACE HROCH RALLY TEAMU
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose