www.car.cz
 

Lužické hory vstupují do druhé desítky. Jedou se v půli května
     14.2.2008 14:38 - tisková zpráva


Jedenáctým ročníkem vstupuje mezinárodní THERMICA RALLY LUŽICKÉ HORY do druhé desítky své existence. Soutěž, jedoucí se v oblasti Trojmezí ( Česká republika, Německo a Polsko ), naplní letos 16. – 17. května díky svému zařazení do Lužického poháru – Lausitz Cupu i „ trojmezní charakter“. V sobotu 2. února bylo v Bautzenu na schůzce ředitelů totiž definitivně potvrzeno, že do Lužického poháru se bude započítávat česká Thermica rally Lužické hory, německá ADMV Lausitz rally a nově polský Rajd Karkonoski. Byly rovněž schváleny i propozice 2. ročníku Lausitz Cupu.

 

Ve středu 6. února se pak v Liberci uskutečnilo setkání většiny členů organizačního výboru TRLH ´08. Ředitel soutěže Jan Krečman a zástupce ředitele Jan Krečman ml. Zde charakterizovali současný stav příprav a předložili časový harmonogram a program rally.        11. ročník je vedle již zmíněného Lausitz Cupu součástí i Mio GPS M ČR ve sprintrally. Podle slov ředitele, je již na stole většina potřebných povolení ohledně trati, která byla krátce před schůzkou organizačního výboru projeta a schválena. Letos měří celkově 184 kilometrů a šest měřených úseků z ní tvoří 73 kilometrů ( tři úseky se pojedou dvakrát ).

 

90% povrchu tvoří asfalt, 10%  šotolina. Nově bude zařazen začátek jedné z erzet přímo ve městě. Již potřetí převzal záštitu nad soutěží bývalý úspěšný závodník Mgr. Petr Doležal, nynější náměstek hejtmana Libereckého kraje.  Ten v rámci přípravy na soutěž nabídl posádkám přihlášeným na TRLH 2008 bezplatnou možnost testů jejich závodních vozů v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové ve čtvrtek 15. května v rámci akce „AUTOBOBILE UM 2008“ určené učňům Libereckého kraje v oboru automechanik.

 

            Další novinkou bude počátkem dubna setkání hlavních činovníků rally a Lužického poháru, sponzorů a hostů na jednom z bývalých úseků na Frýdlantsku. Při zajímavé iniciativě organizátorů dojde k uzavření úseku rychlostní zkoušky, kde se cvičně budou stavět stanoviště, včetně panelů, pověřené osoby provedou vzorové „zamlíkování“ a označení zakázaných prostorů.

 

Třešničkou na dortu pak bude účast několika předních jezdců a poté bude program pokračovat i společenskou částí s promítáním a informacemi o 11. ročníku Thermica rally Lužické hory.

           

 

                        Dosavadní absolutní vítězové:

 

I. ročník 1980            Urban – Lev – Škoda 130 RS

II. ročník 1981    Janeba – Gottvald – Škoda 110 R

III. ročník 1982    Šelmát – Laciný – Škoda 130 RS

IV. ročník 1983    Zeman – Regner – Škoda 110 R

V. rončík 1984    Berger – Petera – Škoda 120 LS

VI. ročník 1985            Štrauch – Pelc – Škoda 130 L

VII. ročník 1986    Švec – Hořejš – VAZ 2105

VIII. ročník 2005            Kožmín – Talaváňa – Mitsubishi Lancer

IX. ročník 2006    Berger – Gross – Škoda Octavia          

X. ročník 2007    Trněný – Kafka – Škoda Octavia WRC

 

 

 

Hrádek nad Nisou  12. 2. 2008                                                                 Pavel Vydra

                                                                                                           Tisk. středisko TRLH ´08


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop úspěšný na Švédské rallye 2008, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose