www.car.cz
 

Rallye Košice se Pavlovi Valouškovi nepovedly
     tisková zpráva


Nevydařené Košice
 
KOŠICE, OTROKOVICE – Po měsíci a půl se slovenský šampionát přesunul zpět na východ do největšího města této části Slovenské republiky, Košic. Jubilejní třicátý ročník Rally Košice byl kromě národního šampionátu zařazen do Evropského poháru východ s koeficientem 2 a tak se na startu soutěže sešla celkem slušná konkurence v podobě 52 posádek. Mezi řadou českých posádek nechyběla ani posádka Suzuki Motorsport Pavel Valoušek – Vít Houšť, která odjela do Košic s cílem obsadit jednu z příček na stupních vítězů.
 
Pořadatelé připravili na soutěžící 17 rychlostních zkoušek o celkové délce 204,95 kilometru. Kromě klasických zkoušek jako Herľany či Zamutov, které jsou známé i z jiných slovenských soutěží, byl na posádky přichystán na páteční podvečer i prolog přímo v Košicích. Tato téměř šestikilometrová zkouška byla připravena hlavně jako divácká show, všem bylo jasné, že rozhodovat se bude jinde.
 
První čtyři místa po prologu obsadily výkonné čtyřkolky, páté Peter Haluška s dvoulitrovým Seatem. Pouhé dvě vteřinky za ním skončili Valoušek s Houštěm a ztráta necelých deseti vteřin na vítězného Cserhalmiho dávala velké naděje pro další dny.
Sobotní etapa začínala velice náročnou osmnáctikilometrovou rychlostní zkouškou Slanec. Mezi posádkami, které nezvládly náročnost tratě, byli i Valoušek s Houštěm.
 
 „Zhruba osm kilometrů po startu přišla po rychlých pasážích zrádná levá pět. Přijeli jsme do ní moc rychle, na trati bylo navíc hodně štěrku. Auto nám sklouzlo ven z cesty a pravou zadní částí jsme trefili strom, který nás odrazil na betonovou skruž, která byla součástí mostku na pole,“ popsal inkriminovaný osudný okamžik Pavel Valoušek. Již při prvním pohledu na žlutého Ignise bylo jasné, že pokračovat v soutěži už nebude možné. „Je to velká škoda, při problémech ostatních jezdců v průběhu soutěže jsme mohli skončit hodně vysoko,“ dodal zklamaný Vít Houšť.
 
Dalším startem Pavla Valouška i Suzuki Ignis S1600 by měla být slušovická Sprintrally Kopná. „Po nárazu do stromu se hodně poškodila pravá zadní část auta, kompletně rozbité je zavěšení zadních kol,“ stručně popsal škody hlavní logistik týmu pro Rally Košice Michal Houšť a na otázku případného startu dodal: „Zatím si netroufám odhadnout, zda by se to dalo stihnout. Nejdříve bude nutné auto rozebrat, aby se našly všechny i skryté vady. Teprve poté bude moci říct, zda je reálné auto do Kopné opravit či nikoliv.“
 
www.pavel-valousek.com

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose