www.car.cz
 

Reakce na článek: Oč vám vlastně jde, pane Olejníčku? - Od zástupce FAS.
     5.6.2008 12:41 - Pavel Jelínek


V minulých dnech jsme zveřejnili fejeton našeho stálého spolupracovníka Jana Olejníčka, tajemníka Ralye Vyškov a Rallye Tišnov. Těsně před druhou  jmenovanou soutěží je zničehonic předvoláván na FAS před disciplinární komisi. Patrně proto, aby přípravy Tišnova, na které klubu zbyly jen dva měsíce, byly ještě  komplikovanější a atmosféra byla o něco nervóznější .....

Z následující odpovědi plyne, že je vlastně všechno v pořádku, ale nemohu se zbavit pocitu, že ani náhodou není !! Naopak mi  to  připadá, jako celá série naschválů a snaha ukončit činnost velmi  agilního klubu Vyškov. Počínaje už  tím, že došlo ke změně  termínu Rallye Vyškov, kvůli čemuž pak pořadatelům   nezbývalo dostatek času na Tišnov .... atd atd

Pavel Jelnek

šéfredaktor

Když jsem si přečetl tu spoustu příspěvků, jako odezvu na fejeton pana Olejníčka, rozhodl jsem se, že i když to normálně nedělám, že musím reagovat a uvést věci na pravou míru.

Pan Olejníček svůj populistický fejeton napsal, aniž vůbec věděl o co se jedná. Hned skládá funkci, vrací licenci, posílá bulletin, že on už tajemník není atd. Teprve následně mě požádal, abych mu zaslal podnět k řízení, což jsem obratem učinil a ze svého mailu mi poslal další dopis, tentokrát jménem klubu, abych vlastně vysvětlil co se stalo. Proto má odpověď, kterou cituje některý přispívatel v diskusi zněla, jestli mu stačí to co jsem mu poslal jako Olejníčkovi nebo mu to mám poslat ještě jednou jako Hanáckému autoklubu. Ale to není až tak podstatné, to už je jenom vytrhávání vět ze širších souvislostí.

Co je podstatné je důvod předvolání p. Olejníčka na Disciplinární komisi. Předem předesílám, že není první, kdo je na komisi předvoláván a zcela určitě ani poslední. Každá organizace má svoje pravidla, v našem případě Národní sportovní řády, podle kterých se automobilový sport řídí. Pan Olejníček udělal chybu, když při přejímce zařadil do startovní listiny Poháru ČR a následně pak i do závěrečné klasifikace jezdce, kteří tam nepatřili. Takováto chyba se dá napravit jedině tzv. opravným řízením, které proběhlo a výsledky byly uvedeny do souladu s řády.

To je důvod proč byl p. Olejníček pozván na Disciplinární komisi. Tak jak si můžete přečíst na stránkách Hanáckého autoklubu pozvánku na Disciplinární komisi, tak zcela jistě klub zveřejní i podnět, proč se disciplinární řízení koná. Nebo ne?

Zcela jistě každý soudný člověk pochopí, že se nejedná o nic co by ovlivnilo úroveň rally sportu v České republice a to co z toho udělal p. Olejníček, aniž vlastně komukoliv řekl co se stalo, musí být vysvětleno. Podotýkám, že p. Olejníčka osobně neznám, vím jenom co dělá pro rally sport ať už v pozitivním či negativním směru a dopis jsem podepsal protože mi to přísluší z titulu své funkce.

Ing. Radovan Novák
Generální sekretář FAS AČR


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 08 - unikátní bagršou i se svlékáním...., foto Roman Langer - emk.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose