www.car.cz
 

V Pelhřimově vloni vyhrál Karel Trojan před Josefem Semerádem. WRC poraženy
     1.8.2008 07:39 - tisková zpráva


Pohled do historie: Loni vyhrál v Pelhřimově Trojan

CEBIA Rally Pelhřimov 2007 – Memoriál Tomáše Vojtěcha. Tak zněl oficiální název loňského ročníku pelhřimovské rallye, která příznivcům rallysportu nabídla podívanou na řadu špičkových jezdců a vozů na tratích v okolí Pelhřimova. Soutěž se jela jako součást seriálu mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2007, Trofej Zóny střední Evropy v rally historických automobilů 2007 a volný zónový podnik. Absolutním vítězem se stala posádka Karel Trojan, Dan Vodička na voze Mitsubishi Lancer EVO IX z týmu Rallye Sport Promotion v AČR.

Hlavní pozornost na sebe poutal souboj dvojice jezdců na vozech Škoda Octavia WRC, Leoše Flídra a Karla Trněného. Oba favorité závod začali opatrně a do čela se po první etapě dostal Karel Trojan (Mitsubishi Lancer EVO IX), který se ve vedení udržel i po dalších třech pátečních rychlostních zkouškách. Před třetí rychlostní zkouškou přišla nemilá chvíle pro Trněného, který pozdě vyjel ze servisu a obdržel osmdesátisekundovou penalizaci.

Sobotní program odstartoval razantním útokem Flídra a po šesté erzetě odsunul náchodský jezdec Trojana na druhé místo. O třetí příčku sváděli tuhý boj Zdeněk Vlček a Josef Semerád, oba Mitsubishi Lancer EVO IX. Klíčová pro výsledek celé rallye se ukázala být devátá rychlostní zkouška. Během ní postihly o 22 sekund vedoucího Flídra potíže se spojkou a do čela průběžného pořadí se dostal opět Trojan.

O etapu později měl čelo závodu dotahující Trněný defekt levého předního kola a ztratil tak naději na výraznější posun v pořadí nahoru. Závěrečný souboj o vítěze letošní CEBIA Rallye Pelhřimov se odehrál mezi triem Trojan, Semerád a Flídr. Naděje obhájce loňského triumfu však opět zmařily technické problémy.

Trojan si před Semerádem během posledních čtyř erzet udržel desetisekundový náskok. Druhý za Trojanem skončil Josef Semerád a třetí Zdeněk Vlček. Po dojetí do cíle pelhřimovské rally byl diskvalifikován Leoš Flídr ze třetího místa pro nedodržení startovní procedury – viz zmíněné potíže se spojkou.


Výsledky IV. CEBIA Rallye Pelhřimov 2007 – Memoriál Tomáše Vojtěcha:
1.Trojan – Vodička (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:06:00,6 hod.
2. Semerád – Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 11,7 s
3. Z. Vlček – Král (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 53,4 s
4. Trněný – Pritzl (Škoda Octavia WRC) + 1:13,7 min
5. Arazim – Olšaník (Mitsubishi Lancer EVO VII) + 1:19,5 min
6. Orsák – Vajík (Mitsubishi Lancer EVO VII) + 1:42,1 min
7. Peták – Joska (Renault Clio S1600) + 2:22,9 min
8. Liška – Jugas (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 2:48,5 min
9. Červenka – Rajnoha (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 3:08,2 min
10.Poulík – Z. Chvojková (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 3:19,8 min

Historické automobily:
1. Hrubý – Štancl (BMW 2002 TI) 1:13:37,4 hod
2. Triner – Pícha (Škoda 130 RS) + 52,5 s
3. A.Jirátko – Opletal (BMW 2002 Ti) + 2:11,2 min


V Pelhřimově 31. července 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
CEBIA RALLYE PELHŘIMOV


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008 pohledem Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose