www.car.cz
 

Karel Trojan v Prachaticích na stupních vítězů
     22.8.2008 10:37 - tisková zpráva


Nemilosrdným deštěm zalévané Prachatice se posádce Korno Motorsport ve složení Karel Trojan a Petr Řihák opět vyvedly a oni se svým Mitsubishi Lancer EVO IX dojeli na skvělém třetím místě hned za dvojicí Peták, Odložilík se speciály kategorie S2000.

Od začátku se jelo opět ve velkém tempu a i když tratě byly zalévány nezvyklým množstvím vytrvalého deště, dařilo se Karlu Trojanovi s Petrem Řihákem zajíždět top časy. Do poslední třetí části vyjížděli s komfortním náskokem na Sýkoru a tak se rozhodli zvolnit a neriskovat v souboji s Odložilíkem, disponujícím lepší technikou. Hned v sedmé RZ však přišel defekt a s tím spojená ztráta. Cílovou pásku však přeťali jako třetí a korunovali tak odvedený výkon v závodě.

Petr Řihák k tomu uvádí: „Za svojí kariéru jsem snad ještě nezažil tolik vody. Pršelo neustále a ne zrovna málo. Stěrače jsme měli permanentně na maximální rychlosti a prakticky nikde jsme nevystupovali z auta. Hned od startu jsem pociťoval jakousi žaludeční nevolnost a zejména ohřívání pneumatik mi nedělalo dvakrát nejlíp. V přeskupení jsem vyhledal toaletu a výrazně se mi ulevilo. Patrně jsem snědl něco, co jsem neměl, ale rozhodně to nebylo po alkoholu, jak by se mohlo nazdávat. V poslední sekci jsem Káju brzdil, že již není třeba tolik tlačit na pilu.

Peták s Odložilíkem byli příliš rychlí a Sýkora dostatečně za námi. Kousek po startu RZ7 jsme ale dělali pomalý defekt, aby se nám zhruba v polovině vložky zula pneumatika my odjeli zbytek po ráfku. Sýkora asi zacítil šanci a pokusil se přidat, chyboval však a propadl se zpět pořadím o několik příček. My jsme šťastně dorazili jako třetí na stupně vítězů.“

S výsledkem spokojený Karel Trojan říká: „Předpověď počasí dávala tušit, co nás asi na tratích rychlostních zkoušek v okolí Prachatic bude čekat, ale to co se konalo, předčilo naše očekávání. Všechny RZ jsme absolvovali se stěrači naplno, což se mi za celou historii snad ještě nestalo. Dokonce se nám ani nechtělo vystupovat z auta na odpouštění tlaku v pneumatikách. Jako pozitivum beru, že nebyla jiná volba pneumatik, než volit „nejmokřejší“ mokré pneumatiky, co jsou k dispozici. Chvílemi však nestíhaly odvádět vodu ani tyto a tak se prostě muselo na mnoha místech zvolnit.

Prakticky jsem se vyvaroval chyb a auto taktéž fungovalo skvěle. Jediný problém jsme měli na RZ7, kdy nás pomalý defekt poslal ven z levé zatáčky, když se vyzula pneumatika, ale naštěstí jsme vylétli do míst, kde nebyl žádný strom ani jiná překážka. S výsledkem jsem samozřejmě velmi spokojen.“

Díky třetí pozici v cíli Prachatic se posádka Karel Trojan, Petr Řihák posunula i v celkovém hodnocení a patří jí průběžná třetí pozice. S dvojicí, hájící barvy Korno Motorsport se však neuvidíme na Pačejově, neboť technika se bude připravovat na Rally Tatry a následně do Příbrami.


Karel Koldovský

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Prachatice 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose