www.car.cz
 

Na Jeseníky se hlásí rekordní počet 138 posádek!
     2.10.2008 22:26 - tisková zpráva


Na Jeseníky se přihlásil rekordní počet 138 posádek!

Na české poměry nevídaný počet 138 přihlášených posádek se sešel v sekretariátu II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jede jako předposlední podnik devítidilného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Poháru České republiky. Soutěž se zároveň jede jako volný podnik v rally historických automobilů a startuje v sobotu 4. října v 8 hodin ráno ze šternberského náměstí.

K největším favoritům na vítězství v absolutním pořadí patří Roman Odložilík na voze Peugeot 207 S2000, druhý muž průběžného pořadí rallysprintového šampionátu, dále Jaroslav Orsák, Josef Semerád (oba Mitsubishi Lancer EVO IX) a Karel Trněný (Škoda Fabia WRC), který se přihlásil pořadatelům z AMK ECCE HOMO Šternberk na poslední chvíli. Vedle Odložilíka soupeří o stříbrnou příčku v celkovém pořadí sprintového mistrovství právě Semerád a právě jejich souboj bude patřit k ozdobám rallysprintu v okolí Šternberka.„Adeptů na prvenství a medailové pořadí je samozřejmě více.

Určitě až deset jezdců může pomýšlet na umístění na stupních vítězů. Celkový počet přihlášených posádek nás příjemně překvapil. Spíše jsme počítali, že k nám přijede kolem osmdesáti soutěžících, přece jen se blíží závěr letošní sezony,“ řekl Vlastimil Malík, šéf organizačního výboru a předseda pořádajícího automotoklubu. K adeptům na čelní příčky patří dále Slovák Igor Drotár (Škoda Octavia WRC), Jan Sýkora, Pavel Červenka, Martin Semerád, Sláva Ducháček (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Milan Pantálek (Mitsubishi Lancer EVO VIII) nebo Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII).

Dramatické souboje se čekají i ve třídě „šestnáctistovek“, kde se představí Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car), Jan Dohnal (Renault Clio S1600), Jiří Vlček (Peugeot 206 S1600), Antonín Novák (Citroën Saxo Kit Car), Milan Kneifel, František Pilka (Citroën C2 R2) nebo Slovák Roman Koňuch (Suzuki Ignis S1600).

V pestrém startovním poli se mimo jiné objeví i bývalý mistr světa a Evropy v enduro Roman Michalík, šéf promotérské společnosti Mediasport Josef Pátl (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), Pavel Ševčík (Mitsubishi Lancer EVO VII) nebo polský jezdec Jan Chmielewski (Citroën C2 R2). I když se o rallysprintovém titulu ve prospěch Josefa Petáka (Peugeot 207 S2000) rozhodlo na předchozí soutěži Rally Agropa v Pačejově, očekává se na náročných rychlostních zkouškách v podhůří Jeseníků tuhý boj o další příčky v absolutním pořadí a v jednotlivých třídách rallysprintového šampionátu.

V rámci hodnocení K4 Poháru České republiky je přihlášeno na pátý podnik seriálu celkem 47 soutěžících. K favoritům patří lídr šampionátu Marcel Svačina (Škoda Felicia Kit Car), dále jezdci na silných vozech Mitsubishi Pavel Dohnal, Michal Kraml, Martin Hudec, Jiří Hendrich a Martin Mičánek.

Ve volném závodě historiků se objeví mezi čtyřmi vozy i Aleš Jirátko (BMW 2002 Ti). Letošní AZ pneu Rally Jeseníky měří celkem 352 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích s názvem Domašov, Dalov a Tvrdkov v celkové délce 82 km. Další podrobné informace najdete na oficiální internetové stránce www.rally-jeseniky.cz.

Ve Šternberku 1. října 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
AZ pneu Rally Jeseníky

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za rakouskou BP Ultimate Rallye 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose