www.car.cz
 

Poděkování ředitele vydařených i náročných "Jeseníků"
     7.10.2008 12:43 - tisková zpráva


Poděkování ředitele AZ pneu Rally Jeseníky ve Šternberku

Zdárný průběh měla II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jela první říjnovou sobotu ve Šternberku a okolí. Pořadatelé z AMK ECCE HOMO Šternberk připravili náročnou náročnou soutěž, která se započítávala do MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally 2008, K4 Poháru České republiky v rally 2008 a zároveň se podnik jel jako volná rally historických automobilů.

Do listiny vítězů Rally Jeseníky se zapsala dvojice Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000, kteří zároveň vybojovali před závěrečným podnikem titul vicemistra v jednodenním šampionátu. Na druhém místě dojel na cílovou rampu Jaroslav Orsák, třetí místo obsadil Martin Semerád (oba Mitsubishi Lancer EVO IX).

„Jsem rád, že společně s mými kolegy a spolupracovníky jsme uspořádali po roce opět úspěšně AZ pneu Rally Jeseníky. Všem patří mé velké poděkování a uznání jejich práce. V první řadě organizačnímu výboru v čele s Vlastimilem Malíkem, neboť celý štáb organizátorů odvedl velký kus práce.

I při letošním ročníku zásluhou obětavosti a práce celého přípravnéno týmu jsme připravili velmi kvalitní podnik na náročných rychlostních zkouškách v podhůří Jeseníků. Tradiční podzimní počasí ještě znásobilo náročnost rychlostních zkoušek, letos navíc ztížené vytrvalým deštěm a na některých místech i mlhou. Poděkování patří rovněž zástupcům Olomouckého kraje, Města Šternberka a všem státním institucím, které pomohly s organizací našeho motoristického podniku.

Samozřejmě bez vydatné finanční podpory hlavního sponzora Rally Jeseníky, společnosti AZ pneu s.r.o., bychom nemohli soutěž uspořádat. Poděkování patří i fanouškům, divákům za přízeň a návštěvu naší rally a zároveň dodržování bezpečnostních pokynů pořadatelů.

A v neposlední řadě patří poděkování všem soutěžním posádkám za hodnotné a dramatické zápolení na rychlostních zkouškách,“ uvedl Mgr. Tomáš Kunc, ředitel AZ pneu Rally Jeseníky. Tratě doznaly při letošním ročníku několika změn. Pořadatelé vedle dvou rychlostních zkoušek zařadili i nový úsek Tvrdkov.

Nástrahy obtížné tratě si vyžádaly i několik havárií, nicméně všechny se obešly bez újmy na zdraví a odnesly to jen pomačkané plechy. „Pouze v jednom případě bylo vyhledáno lékařské vyšetření. To naštěstí neprokázalo žádné zranění,“ upřesnil Kunc.

Pořadatelé jsou s průběhem letošního ročníku velmi spokojeni a pomalu již začínají připravovat AZ pneu Rally Jeseníky v příštím roce. Loni byla úspěšně obnovena po dvaceti letech tradice Rally Jeseníky, posléze Rally Sigma ze sedmdesátých a osmdesátých let. Dnes je zřejmé, že soutěž se má v podhůří Jeseníků čile k životu. „Všechny soutěžní posádky, týmy a fanoušky motoristického sportu bych rád pozval do Šternberka i v příštím roce 2009,“ uzavřel Kunc.


Ve Šternberku 5. října 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
AZ pneu Rally Jeseníky


 
 
Fotogalerie:   AZ Pneu Rally Jeseníky fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose