www.car.cz
 

Obhájci Karel Pohner a Jan Husák závodili v Lužických horách po delší pauze
     6.5.2009 14:54 - tisková zpráva


Obhájit své tři tituly mistrů ČR v rally bude letos pro královéhradeckou posádku těžké

Do prvního závodu MČR ve sprintrally „Termica rally Lužické hory“ a mezinárodního závodu Lausitz Cup bylo přihlášeno neuvěřitelných 158 posádek. Nechyběli nejlepší čeští jezdci napříč všemi třídami. Václav Pech a Petr Uhel si dokonce vyzkoušeli svůj start za jiný team.

Posádka v barvách AKCESPORT.cz, Karel Pohner a Jan Husák v loňském roce 2008 obhájila svůj mistrovský titul z roku 2007 a nastoupila do nové sezóny opět se svoji Hondou Civic Type-R z roku 2003. Tři nové tovární vozy specifikace R3 pilotované zkušenými posádkami vyděsily teamy se staršími „Ačky“ a vyčistily třídu A do dvou litrů ještě před startem. Homologace R3 se právem obávají i teamy, disponující vozy S1600, které dosud „Ačkům“ kralovaly.

Královéhradecká posádka neseděla ve svém závodním autě již osm měsíců a pro své první svezení si vybrala až první rychlostní zkoušku ostrého závodu. Dlouhá přestávka a vypuštění rozbitého šotolinového úseku kvůli nízkému výfuku, plus opotřebení předních brzd ještě z loňského roku stálo posádku v 1. RZ téměř minutovou ztrátu. Hůře dopadl jen domácí jezdec a shodou okolností organizátor této soutěže Jan Halala, který ztratil hodně času kvůli porouchané spojce ze závodu byl nakonec vyloučen.

Po opatrném začátku začala Honda postupně zrychlovat. „Kromě problémů z brzdami v prvním kole jelo auto skvěle. Motor vyladěný Danem Trnkou a nový stálý převod daly naši Hondě maximální dravost a chuť jet,“ říká Karel Pohner.

Chuť dostala i posádka Akcesport.cz a postupně se posunovala pořadím kupředu až na druhou pozici třídy A7 a nechala za sebou dvě obávané R3. Náskok první R3 pilotované posádkou Brynda - Ernst však vyrovnat nedokázala. Držet krok s výkonnějšími a řádově dražšími vozy R3 bude pro královéhradeckou posádku čím dál těžší. Jejich v garáži upravená sériová Honda však stále překonává všechny fyzikální zákony i teoretické předpoklady.

Karel Pohner a Jan Husák – Honda Civic TypeR

Třída A do 2000 ccm - 2. místo

http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/mcr/hradek/7a7.php

Skupina A celkově - 4. místo

http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/mcr/hradek/7a.php

MČR - absolutně - 26.místo

http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/mcr/hradek/7mcr_sprint.php

Lausitz Cup - absolutně - 5. místo

http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/mcr/hradek/7lausitz_cup.php

Seznam posádek

http://www.frogfrog.de/info/SeznamPrihlasenychTrlh2009.pdf

PR


 
 
Fotogalerie:   Thermica Rallye Lužické hory 2009, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose