www.car.cz
 

Oba Semerádovi připraveni na sobotní Rallye Vysočina v Telči
     29.5.2009 23:21 - tisková zpráva


Sherloci zkusí začít znovu-lépe.

Před týmem Sherlog a PKOil Racing je další soutěž AutoCont Mistrovství České republiky ve Sprintrally.


Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou si ještě před několika dny užívali slunečních paprsků a tropických teplot ostrova Sardinie, kde se zúčastnili dalšího podniku mistrovství světa v rally. Technická závada jejich Mitsubishi Lancer EVO X jim ale nedovolila soutěž dokončit. Početný tým Sherlog a PKOil Racing má teď za sebou seznamovací jízdy ve zmoklé Telči, a tak na Sardinii není ani pomyšlení.

Josef a Martin Semerádovi se boudou oba snažit začít o trochu lépe, když jejich účinkování v předchozí soutěži skončilo de facto již na první rychlostní zkoušce. Martin zde předvedl trošku divočejší průjezd jedním odbočením ve vesnici před cílem rychlostní zkoušky, což po kontaktu s ocelovým můstkem mělo za následek poškození, se kterým dál nešlo pokračovat. O něco dále dojel zkušenější Josef, kterého ale následně zradily brzdy. V Telči je tedy třeba začít znovu a lépe. „Telč je pro nás pro všechny nová soutěž.  

Po dnešních seznamovacích jízdách můžu říct, že to bude hodně rychlá rally. Trochu mě zaskočila délka jedné sekce rychlostních zkoušek, která se v soutěži jede třikrát. Jen 23 kilometrů je totiž obvyklá délka jedné rychlostní zkoušky ve světě. My s Bohoušem ale chceme jít do soutěže v klidu a neudělat zase nějaký nesmysl, jako v Lužických horách. Rádi bychom už hlavně dojeli do cíle a neublížili autu. Rychlostní zkoušky jsou mnohde dost kluzké a na té nejdelší se v lesním úseku asi vytahá i dost bordelu na trať,“ říká k rychlostním zkouškám Martin Semerád, kterého bude v Telči navigovat Bohuslav Ceplecha.

„Rally Lužické hory pro mě skončila dřív než začala, a tak se chci v Telči svézt až do cíle. Nechci taky dát svoji kůži mlaďasům zadarmo, a tak do toho musíme jít hned od začátku. Když by bylo mokro, tak by mi to vůbec nevadilo,“ říká Josef Semerád, který stejně jako v předchozí soutěži bude opět v dvojroli jezdce i managera týmu. Se svým spolujezdcem Romanem Niemetzem dnes rovněž absolvovali seznamovací jízdypro ně nové soutěže. Další posádkou PKOil Racing Teamu bude dvojice Jaroslav Hejzlar s Pepu Králem, kteří mají poněkud jiné přání, co se počasí týče. „Já bych radši jel na suchu. S Myšákem jedu teprve druhý závod, a na vodě bych se necítil úplně jistě. Ráno koukneme z okna a uvidíme,“ prozrazuje své meteorologické zdroje Jaroslav Hejzlar.

Nejmladším členem PKOil Racing Teamu bude tentokrát junior Vláďa Mandík, který v Lužických horách kvůli nemoci absentoval. Poprvé tak usedne do škodováckého KITu a bude se seznamovat s mnohem rychlejší a výkonnější technikou, než se kterou loni závodil v poháru mládeže.

Brzký ranní start prvního rychlostního testu Rally Telč a krátké rychlostní zkoušky znamenají, že již před třetí hodinou v sobotu odpoledne přivítáme první posádku na cílové rampě.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Sardinia 2009 2.den a 3.den - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose