www.car.cz
 

Roman Kresta si vítězstvím v Hustopečích upevnil vedení v šampionátu před Pechem
     14.6.2009 00:44 - tisková zpráva


Kresta s Grossem si upevnili vedení

Peugeot 207 Super 2000 posádky Mogul Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross nadále vévodí průběžné klasifikaci hustopečské soutěže. Za slunečného počasí navýšila svůj náskok před druhou dvojicí Václav Pech – Petr Uhel na půlminutu. Na stupních vítězů je před posledními čtyřmi rychlostními zkouškami doplňují Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou.

Vedoucí tandem soutěže Roman Kresta a Václav Pech si mezi sebe rozdělili vítězství ve čtyřech zkouškách úvodní sekce druhého dne. Luhačovický jezdec byl nejrychlejší třikrát, jeho plzeňský rival si připsal triumf v posledním testu (RZ13).

Ohlasy v servisním areálu po RZ13:
Roman Kresta:
"Nejedeme extra rychle. Je to dané tím, že jsme zvolili mokrý setup a pneumatiky na vlhko, a to nebyla dobrá volba. Nedá se s tím jet zásadně rychleji. Počítal jsem s tím, že bude vlhko, ale až na pár míst je většinou sucho. I tak vedeme, udělali jsme si dobrý náskok. Důležité je, že auto funguje, všechno je v pohodě."

Václav Pech:
"Nevím, jestli Roman taktizuje nebo jak jede, ale zajíždíme srovnatelné časy. Jedeme pořád naplno, protože třicet vteřin není takový rozestup, aby se v případě jeho chyby nebo defektu nedal stáhnout. Ale je nám jasné, že bez jeho problémů to nepůjde. Dobré je, že Valdu jsme velkým rozdílem udrželi za sebou. Ráno jsme obuli tvrdé slicky a bylo to dobrá volba. Myslel jsem, že trať po nočních deštích nevyschne, ale vyschla poměrně rychle. Pro sport je to lepší."

Pavel Valoušek:
"S umístěním jsme spokojeni. Závod je velmi náročný, nepřehledný, těžký a tomu podřizujeme tempo, Ráno jsme chtěli stáhnout Jarka Orsáka. Věděl to, jel rychle a odstoupil. Teď jedeme pro mě nezvyklé udržovací tempo, protože mám před repasí turba a motoru, a tak šetřím auto, aby se něco nestalo. Ale není ideální. Na udržovací taktiku nejsem zvyklý, takže jsme jednou byli ve škarpě a jednou jsme udělali hodiny."

Vojtěch Štajf:
"Asi 3 km před cílem RZ 13 jsem brzdil, řadil ze čtyřky na trojku a ulomil přitom řadící páku. Zůstala mi v ruce. Se zaseknutou trojkou jsme šli trošku do trávy. Auto chcíplo, vyjel jsem ven přes spojku, až do cíle jsme jeli na trojku. Později jsem zjistil, že pod ulomením se dá řadit. Ale bál jsem se vyřadit. Myslel jsem si, že už nedám zpátky kvalt. Ale věděl jsem, že následuje servis a dá se to opravit, tak jsme jeli do servisu na trojku. Trošku mě zaskočili pořadatelé, kteří dva kilometry před cílem mávali žlutými vlajkami, přitom Hozák havaroval až za letmým cílem."

Karel Trojan:
"Na rozdíl od včerejška jsem docela spokojený. Od rána jsem se hodně snažil, mám z toho lepší pocit. Auto funguje perfektně. Obul jsem tvrdé slicky, ale jsou hodně rozřezané, protože jsem se bál, že bláta bude moc. Ale nějaká drážka navíc pro mě není handicap."

Václav Arazim:
"Bylo to lepší než včera, kdy jsem na první sekci zvolil špatné gumy. Na mokru jsme jeli na slickách. Všichni kolem nás jedou rychle. Proto kdyby to takhle dopadlo, budu spokojený. Dvakrát jsme dneska udělali defekt, vždycky jsme na to přišli až v cíli."

Vladimír Barvík:
"Je to stejné jako včera, bojuju s tím. Máme nějaké technické problémy s autem, ale na to se nevymlouvám. Nemůžou za to, že jedu špatně."

Jan Jelínek:
"Jedeme si svoje, časy jsou celkem dobré. Doufám, že všechnu smůlu jsme si vybrali včera, kdy jsem nedobrzdil do levé zatáčky, proletěl na pole a trvalo snad půl minuty, než jsem se dostal zpátky."

Jan Šlehofer:
"Je to hodně zrádné. Nevěděli jsme, jestli v lesích bude mokro nebo sucho. Mám trošku problém s předními brzdami. Když se ohřejí, musím brzdit víc, tím pádem se zablokují zadní kola. Ale kluci si s tím ví rady, v servisu to spraví."

Emil Triner:
„Máme nějaký problém s motorem. Musím ho šetřit a navíc stále doléváme olej.“

 

Roman Kresta si vítězstvím upevnil vedení v šampionátu

Roman Kresta se spolujezdcem Petrem Grossem potřetí v sezoně nenašli přemožitele a dovedli svého peugeota v barvách Mogul Racing Teamu vítězně do cíle Agrotec Mogul rally Hustopeče. Druhou příčku obsadila dvojice Václav Pech – Petr Uhel, třetí skončili Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou. Soutěž dokončilo 32 posádek. Dalším závodem českého šampionátu bude až srpnová Barum rally Zlín.

V kategorii historických automobilů opanovali hustopečskou soutěž Miroslav Janota – Pavel Stráský (Opel Kadett Coupe).

Ohlasy z cíle:
Roman Kresta:
"Vítězstvím jsme splnili to, co jsme si předsevzali, ale nebylo to nic jednoduchého. Hlavně v první etapě byla na trati vinou špatného počasí spousta bláta, dneska to bylo jednodušší. Letošní ročník byl rozhodně těžší než ten loňský, kdy se jelo za velkého horka. Pro nás je dobré, že sbíráme body a upevnili jsme si vedení v šampionátu, ale v boji o titul je stále všechno otevřené. Čekají nás ještě tři závody včetně Barum rally. A pokud budu chtít stíhat dravcům, kteří přijedou, budu muset přidat proti tomu, co jsem jel dneska."

Václav Pech:
"Byl to hodně těžký závod na rozbitých tratích, v republice hodně nestandardní. Dneska jsme se svezli hezky, včera to byl očistec. Šlo jen o to udržet auto na cestě. Ale zvládli jsme to bez větší jezdecké chyby a taky auto fungovalo bez problémů. Za to jsem rád. Šampionát zůstává otevřený, může rozhodnout výpadek na jedné soutěži. Ať můj, nebo Romanův. Rozhodně se nevzdáváme."

Pavel Valoušek:
"Třetí místo je pro nás super, protože závod byl hodně těžký a hlavně únavný. Vždyť včera se končilo pozdě v noci. Udělal jsem spoustu chyb, které by se stávat neměly, proto jsme rád, jak to dopadlo. Pojistili jsme si třetí příčku v mistrovství republiky, to je pro nás moc důležité."

Mediasport MMČR v rally 2009:
1. R. Kresta 177
2. V. Pech 139
3. P. Valoušek 83
4. J. Kopecký 39, 5. J. Tarabus 35, 6. V. Barvík 30, 7. V. Arazim 28, 8. J. Jelínek 27, 9. K. Trojan 26, 10. D. Běhálek 25.




V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče
Tiskový servis



 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2009 objektivem Viti Kígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose