www.car.cz
 

RMC : Roman měl skvěle rozjetý závod, ale .......
     tisková zpráva


ale musí čekat na další šanci..... V Monte Carlu KRESTA zazářil, ale pro smůlu musel odstoupit


MONTE CARLO – Skvěle rozjetý závod měl po páteční první etapě Rally Monte Carlo, úvodního podniku Mistrovství světa FIA 2004 v rally, Roman Kresta, poprvé pilotující Hyundai Accent WRC. Po dvou šestých nejrychlejších časech na druhé a třetí erzetě a třech časech v první desítce mezi absolutní světovou špičkou všech jedoucích továrních speciálů byl před startem druhé etapy soutěže na vynikajícím sedmém místě absolutně se ztrátou necelých tří minut na vedoucího Loeba.

Úvodní vložka sobotního programu byla pro nehodu sice zrušena, avšak pak přišel osmý a následně devátý rychlostní test, kde výborně jedoucího Krestu na 13. kilometru po startu erzety zastavila zatím blíže neidentifikovaná technická závada na transmisi jeho vozu. Po neuvěřitelném vstupu do letošní sezóny světových soutěžích potkala nejlepšího českého jezdce obrovská smůla.

foto archiv týmu„V pátečním závěrečném servisu tým opravil nečekané problémy s elektronikou motoru, které mě zbrzdili na šesté erzetě, a tak sedmé místo celkově na konci prvního dne mi dávalo slibné předpoklady pro další zlepšení. Jenže sedmý test pro havárii zrušili a na deváté vložce auto najednou zastavilo,“ komentoval Kresta smolný moment po návratu z deváté vložky do hotelu v dějišti slavné rally. „Pravděpodobně se jedná o prasklou spojkovou hřídel, avšak přesnou příčinu budeme vědět až po analýze převodové skříně. Pro mě je to velmi frustrující okamžik; hlavně proto, že auto fungovalo celkem spolehlivě a my měli reálné šance na nejlepší umístění ve světové soutěži v mé dosavadní kariéře. Prostě je to tak a já se musím soustředit na další rally,“ dodal Roman Kresta.


Nejlepší český soutěžní pilot zůstává v Monaku až do nedělního odpoledne. Do České republiky se vrátí v pondělí dopoledne, aby pokračoval v přípravách na svůj první start v letošním mezinárodním mistrovství České republiky.

Další zpravodajství, exkluzivní postřehy Romana Kresty a zajímavé novinky o jeho účasti na letošní Rally Monte Carlo, přípravě na začínající sezónu 2004 Vám přinesou oficiální stránky www.romankresta.com; další pravidelné informace v následujících dnech pak obdržíte via email, případně telefonicky.

Roman Kresta Communications


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose