www.car.cz
 

Rallye Krkonoše v srpnu potřetí. První posádky se hlásí
     14.7.2009 17:04 - tisková zpráva


Start Rally Krkonoše se blíží mílovými kroky

Trutnov 9. 7. 2009

Malé jubileum slavící Rally Krkonoše s centrem v Trutnově, se pojede 8. srpna potřetí. Pořadatelé z HBV Motorsport letos uvítají posádky jedoucí o body do AutoCont M ČR ve sprintrally, K4 Poháru ČR v rally i M ČR historických soutěžních vozů.

Necelý měsíc před startem se hlásí první posádky, a tak již dnes je jisté, že by neměli v Podkrkonoší chybět například otec a syn Semerádovi, manželé Mulačovi, Vladimír Berger, Hendrichovi, Jiří Jevický se Škodou 130 RS, Josef Peták nebo „navrátilec“ a místní hvězda rallyového sportu Jindřich Štolfa (Fiat Punto). S vozem Mitsubishi s pohonem CNG by měl odstartovat účastník tří závodů formule 1 Tomáš Enge.

Zajímavá posádka se rovněž objeví mezi předjezdci. Další návrat do rally hlásí Tomáš Zelenka, který sedadlo spolujezdce ve Fabii Tdi vyčlenil jako dárek k životnímu jubileu svému strýci Zdeňkovi. Tomáš Zelenka se mimo jiné zapsal jako premiérový absolutní vítěz Rally Vysočina Okříšky, kdy jej navigoval Petr Gross.

Jasno mají organizátoři také v nejzajímavějším doprovodném programu – setkání s legendami rally. Účast přislíbili Svatopluk Kvaizar s Jiřím Kotkem, Josef Srnský – Jiří Syrovátko, Ladislav Křeček s Janem Krečmanem a dále Oldřich Horsák a Jiří Šedivý. Pro diváky a fanoušky automobilového sportu se tak naskytne jedinečná příležitost získat autogramkarty (budou součástí programu) a podpisy v pátek 7. srpna odpoledne při autogramiádě, která proběhne na náměstí v Trutnově před představováním posádek.

Stále se také jedná o účasti patrona Rally Krkonoše – Nora Johna Hauglanda. Ten by mohl jet s vozem Škoda 130 LR, připraveným Petrem Šimurdou, jako předjezdec M ČR historiků.

V páté soutěži M ČR ve sprintrally se objeví mírně pozměněné čtyři úseky rychlostních zkoušek, které se pojedou vždy dvakrát. Jedná se zároveň o jedinou soutěž v ČR, kdy je délka rychlostních zkoušek větší než „přejezdové kilometry“.

Ředitelství Rally Krkonoše 2009 žádá diváky, aby si řádně prostudovali divácká místa a možnost jejich dostupnosti. Letos bude například vzhledem k osetému poli zákaz vstupu do diváckého místa ve Vlčicích. Toto místo však bude nahrazeno jiným atraktivním prostorem. Novinářům a fotografům je zase určena informace, že akreditovat se je možné přes přihlašovací systém Mediasportu – www.akreditace.mediasport.cz .

Pavel Vydra
Tiskové středisko Rally Krkonoše 2009


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2009 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose