www.car.cz
 

Punto S1600 okusí v Krkonoších Jindřich Štolfa
     5.8.2009 22:55 - tisková zpráva


Žák a učitel, učitel a žák

Víkendový rallysprint v Krkonoších vyvolal v týmu ROTO Plzeň zajímavou situaci. Do kokpitu Fiatu Punto S1600, se kterým běžně jezdí Jan Šlehofer, usedne tentokrát Jindřich Štolfa. Z konzultanta se stává jezdec a z jezdce konzultant.

Pro vrchlabského někdejšího krále dvoukolek je to první svezení od Rally Bohemia v roce 2007. Na domácích tratích, které také pomáhal ladit, si chce ověřit, co téměř přesně půl roku po svých sedmapadesátých narozeninách, dokáže.

Tým v uplynulých dnech nezahálel. Jan Šlehofer s úspěchem absolvoval Impa rally v Bratislavě, kde se moc pěkně svezl. A konečně prolomil smůlu, která se mu věčně lepila na paty v případě, že nebyl přítomný šéfmechanik Luděk Svoboda. Ten byl sice tentokrát na dovolené, ale zastoupili ho Honzův bratr Vladimír, „Šnek“ a Martin, kteří nemuseli nic řešit.

Teď už ale žije tým přípravami na Krkonoše. Včera se byl Štolfa svézt, na pravé sedadlo usedl Honza a okomentoval jízdu takhle:

„To tedy opravdu nemusím. Letěli jsme asi tři a půl kilometru z kopce lesem po posypané silnici, radši jsem zavřel oči. Pak se mi to zdálo, že už jedeme nějak dlouho, už bych brzdil. Opravdu jsme zastavili – trochu to při otáčení chcíplo a společně jsme to s panem Štolfou nastartovali – a pak letěli zase nahoru. 

Pan Štolfa si s tím autem tak jakoby hraje, jede hrozně lehce. Vůbec nebrzdí levou nohou, takže nemůže dolaďovat otáčky plynem, ale zase hodně ušetří brzdy a jede úžasně měkce a plynule. Byl jsem ale hodně rád, že dál už jezdit nemusím, vystřídala mě Renátka, ta se tedy nebojí vůbec.“

Štolfa párkrát testovací trať projel a prohlásil, že na nastavení nic měnit nemusí, vyhovuje mu přesně tak, jak s ním jezdí Šlehofer.
Trénovat bude tým ve třech, na zadní sedadlo se posadí Jan Šlehofer a bude sledovat, jak si jeho dlouholetý konzultant při psaní rozpisu počíná. Podle vlastních slov se určitě zase něčemu novému naučí.

Podle slov manažera Petra Svobody nečeká tým od matadora žádný oslňující výsledek, o ten vůbec nejde. Soutěž je na návrat do soutěžácké nálady příliš krátká, jde spíše o jakýsi bonus za vše, co Štolfa pro tým svými radami v posledních sezonách udělal.     

„Určitě bych si netroufal panu Štolfovi cokoliv radit, ale se zájmem budu sledovat, jak si na trati po tak dlouhé absenci bude počínat. Ale tipovat se do třetí desítky, jak o tom pan Štolfa mluví, považuji za podceňování. Jsem přesvědčený o tom, že pojede daleko rychleji.

Já sám jsem už myšlenkami na Barumce, rychle se blíží, pauza v opravdovém závodění byla pro mě už hodně dlouhá,“  dodává jezdec, který se o víkendu octne se svým rádcem v opačném gardu.  

 
PR

 
 
Fotogalerie:   Rallye Bratislava 2009 , foto M. Knedla jun.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose