www.car.cz
 

Zvučná závodnícká jména již o víkendu na EXPO v Otrokovicích
     11.3.2010 13:08 - tisková zpráva


Na Expo přijedou Kresta, Bertone, Orsák a Tlusťák
 

Zvučná jména se objeví na premiérovém ročníku EXPO CZECH RALLY, který se uskuteční o víkendu (13. – 14. března 2010) v Otrokovicích na Zlínsku. V seznamu potvrzených vystavovatelů najdeme přes čtyři desítky subjektů, největšími taháky pro diváky bude mnohonásobný český šampion Roman Kresta, dále bývalý mistr Evropy a podobně jako Kresta trojnásobný vítěz barumky Enrico Bertone z Itálie, úřadující český mistr v rallysprintech Jaroslav Orsák nebo mistr Evropy ve dvoukolkách Antonín Tlusťák.

Pozor: Nová soutěž o svezení v závodním autě. Již tuto sobotu !
Ve hře je svezení s Michalem Nedbalem na shakedownu EXPO CZECH RALLY, tedy JIŽ tuto sobotu 13. března

 Specializovaný veletrh a výstava spojená s přehlídkou soutěžní techniky, týmového zázemí jednotlivých stájí i prezentací firem a jejich produktů spojených s rallysportem proběhne v prostorách areálu firmy Barum Continental v Otrokovicích. Výstavní plocha bude umístěna na ploše servisní zóny z loňského ročníku barumky. Během sobotního dne navíc proběhne na úseku mezi Napajedly a Halenkovicemi testovací rychlostní zkouška. V předběžné startovní listině na shakedown najdeme přes dvacet jezdců, divákům se při ostré jízdě představí například Enrico Bertone (Lancia Delta Integrale), Roman Kresta (Peugeot 207 S2000), Jaroslav Orsák, Martin Bujáček, Daniel Landa (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Antonín Tlusťák (Citroën C2 S1600), Milan Kneifel (Suzuki Ignis S1600), Jakub Klestil, Robert Adolf, Jiří Šmíd (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Egon Smékal (Honda Civic Type-R) nebo například Pavel Valoušek a Petr Nedbal (Škoda 130 RS).

„Testovací rychlostní zkouška bude zabezpečena jako klasická rychlostní zkouška se všemi prvky bezpečnosti. Žádáme diváky, aby dodržovali bezpečnostní pravidla a pozorně si prostudovali bezpečnostní desatero, které naleznou v tištěném programu EXPO CZECH RALLY,“ upozornil Ing. Jan Regner, hlavní činovník pro bezpečnost.

Mezi vystavovateli najdeme přední české týmy, jako například Mogul Racing Team, KIT Racing (Sintesi), AT Motosport (prezentace vozu Škoda Fabia S2000), Semerád Rally, Sparrow Racing, VDK Motorsport a další. „Diváci si mohou rovněž prohlédnout celou škálu závodních vozů, od speciálů S2000 přes nový vůz Ford Fiesta určený pro značkový pohár společnosti ARTFordSPORT či historické vozy Aleše Jirátka Fiat 131 Abarth, BMW 2002, legendární stotřicítky, z nichž jednu předvede Pavel Valoušek nebo autokrosovou buggy. Zpestřením bude prezentace týmu předjezdců ze Škoda Rally Clubu nebo ukázka práce časoměřičů pod vedením Oty Berky. Návštěvníci veletrhu uvidí i vozy značek Hyundai, Toyota, Citroën či Ford a nebude chybět ani řada prodejců s příslušenstvím pro automobily a motorsport,“ uvedl Jakub Hofbauer, člen organizačního štábu.

 
Během dvoudenního programu proběhne v hlavním konferenčním stanu i řada přednášek a prezentací. Fanouškům soutěžního sportu budou představeny české rallyové šampionáty a jednotlivé mistrovské soutěže, dále seriál FIA mistrovství Evropy v rally, prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge, uskuteční se prezentace slovenských motoristických šampionátů, přednáška o bezpečnosti diváků na rally, beseda s jezdci, autogramiáda, ukázka časoměření při rally a další. „Diváky určitě zaujmou v bohatém programu praktické ukázky vyprošťování posádky z havarovaného vozu za asistence záchranných složek rally nebo koncert kapely Street69,“ řekl Jan Regner. Pro návštěvníky jsou uvnitř areálu připraveny stánky s občerstvením a sociální zařízení.

Dodejme, že cena vstupného na sobotní den činí 50 korun, v neděli je vstupné 30 korun. Na sobotní program platí jedna zakoupená vstupenka do všech prostor, to znamená na shakedown, do servisního areálu, veletržního stanu i na doprovodný program s koncertem. Děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma. Další informace najdete na webových stránkách www.expoczechrally.cz .
 
 
 
Ve Zlíně 10. března 2010                                                           Roman ORDELT
                                                                                                     tiskový mluvčí
                                                                                               EXPO CZECH RALLY

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Lubomír Minařík 2009 , od střídání vozů až po veselku, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose