www.car.cz
 

V hotelu Valdštejn v Liberci byl představen Valar Rally Team
     15.4.2010 20:40 - tisková zpráva


Valar Rally Team oficiálně představen

V pondělí 12. dubna byl v libereckém hotelu Valdštejn představen Valar Rally Team. Na tiskové konferenci nejprve pohovořil generální ředitel a předseda představenstva firmy NOCC Ing. Jan Lukavský CSc., který se zmínil o zaměření firmy, výrobcích Valar a o minulých i současných aktivitách v automobilovém sportu. O svých startech v letošní sezóně pohovořili i všichni týmoví jezdci. Zejména na Slovensku budou Valar Rally Team reprezentovat s vozem Škoda Octavia WRC nadějní mladíci Věroslav Cvrček jr. a Petr Těšínský.

Velice skromně mluvil Cvrček o svém velice úspěšném startu na Rally Eger, kdy dokonce na poslední erzetě zajel druhý čas absolutně v hodocení slovenského šampionátu. V Čechách si určitě nenechají ujít domácí Rally Bohemia, kde se však objeví se Škodou Felicia Kit Car.

Posádka Aleš Dlouhý – David Martásek (Subaru) má zase prioritu na soutěžích v České republice, objeví se jak ve vybraných sprintrally, tak i ve vícedenních rally, kde budou upřednostňovat opět domácí Rally Bohemia. Dvojice matadorů Václav Donát a Jan Krečman pojede většinu soutěží Mezinárodního mistrovství ČR v rally. Několikrát jejich Subaru „zavrčí“ také na zahraničních rychlostních zkouškách. Neměli by chybět na Wartburg a Thüringen rally v sousedním Německu a stále více je láká repríza na Rally Yalta na poloostrově Krym. 

Již následující víkend bude Valar Rally Team zastoupen na Mogul Šumava rally v okolí Klatov. Zde za volant Subaru usedne ex-tovární pilot týmu Škoda Vladimír Berger: „Velice mě potěšilo, když mi Vašek Donát kvůli svému pracovnímu vytížení nabídl svezení v jeho Subaru na Rally Šumava. Tady jsem startoval poprvé už v roce 1986 a navíc mám možnost startovat s Honzou Krečmanem. S ním jsem jel Barumku před třiadvaceti lety. Jedná se však o příležitostný start, kompletní sezónu již neplánuji. Kuriozitou je, že nám přidělili stejné číslo jako před těmi mnoha lety na Barumce.“

Během tiskové konference, na níž nechyběla ani Česká televize, byl představen také 13. ročník Thermica rally Lužické hory, který se uskuteční 1. května v Hrádku nad Nisou . Všichni přítomní si rovněž mohli před hotelem Valdštejn prohlédnout závodní speciály posádek Cvrček – Těšínský a Donát – Krečman.




Liberec 12. 4. 2010 Pavel Vydra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2010 objektivem Pavla Douši podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose