www.car.cz
 

Petr Kačírek bude závodit na okruzích a nově i v rallye
     28.5.2010 08:29 - tisková zpráva


Petr Kačírek střídá letos okruhy s rallye

Petr Kačírek se svým Duck racing týmem si naplánoval v letošní sezoně osmnáct závodních víkendů, které poprvé dělí mezi domácí okruhový šampionát a rallye.
Na prvním místě ale dál zůstává pro Petra okruhové mistrovství České republiky ve sprintu D4 třídy do 3500 cm3. Vstup do seriálu se mu letos povedl. Při Jarní ceně Masarykova okruhu skončil druhý. Při druhém dílu šampionátu si na mosteckém autodromu s BMW M3 GTR připsal body za třetí a čtvrté místo. „Jsem rád, že jsem v Mostě udržel celkově druhou příčku. Už v pátek to vypadalo po měřeném tréninku hodně dobře, ale nakonec jsem na stupních vítězů stál až v sobotu. Do pátečního závodu jsem vstupoval s druhým nejlepším časem, ale start se mi moc nepovedl.

V první šikaně byl bohužel týmový kolega Dan Suchý příliš dlouhý a vyvezl mne ven. Tomáš Mičánek toho využil a šel před nás. Vrátil jsem na trať na čtvrtou pozici za Dana. V tom množství vody, kdy člověk prakticky nic neviděl, neměl útok smysl, a tak Dan Suchý skončil třetí a já čtvrtý. V sobotu jsme s Danem už odstartovali dobře a jezdili na druhém a třetím místě. Zkusil jsem ho předjet, ale auto nejelo. Zřejmě na pravém kole odešlo ložisko, a tak jsem byl nakonec rád, že jsem projel cílem. Na trati se představilo i třetí BMW našeho týmu, se kterým jel sprint Martin Jerman a bral za sedmé místo body, takže příjemný závěr mosteckého víkendu, protože všechna auta zabodovala“, dodal Petr.

Jediné Subaru v cíli
V Mostě pak Duck racing rychle balil, protože tým čekalo doladění vozu Subaru Impreza (N4) na Rallye Český Krumlov, kam se Petr vydal poprvé. Proto přivítal, že jako spolujezdec s ním jel zkušený Jaroslav Jugas. Startu předcházelo ještě testování na Žebráku. „Se soutěžemi jsem letos začal a absolvoval několik sprintrallye
. V Českém Krumlově jsem měl před sebou vůbec první podnik mezinárodního domácího mistrovství. Stálo mě to strašně sil, ale na druhou stranu to byl super zážitek. V neděli po skončení soutěže jsem prakticky nemohl chodit“, řekl Petr, který obsadil celkově 45. místo.

„Stále se učím, i když tentokrát jsem cítil, že to bylo zase o něco jistější. Jen škoda, že nás na druhých Malontech zastavily defekty obou pravých kol a ještě jsme při jejich výměně zlomili hever. Ztratili jsme asi sedm minut a v závěru jeli opatrně, protože jsme neměli rezervu. Musím ale poděkovat Jaroslavovi Jugasovi, který potvrdil, že je výborným spolujezdcem. Bez něho bych asi do cíle nedojel“, poznamenal Petr Kačírek, který jako jediný dojel s imprezou do cíle.


Karel Malina

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose