www.car.cz
 

Václav Pech s Petrem Uhlem podruhé v kariéře vyhráli Hustopeče
     12.6.2010 22:42 - tisková zpráva


AGROTEC MOGUL rally ovládli Pech s Uhlem

Václav Pech s Petrem Uhlem podruhé v kariéře vyhráli Agrotec Mogul rally Hustopeče. Ve čtvrtém dílu mezinárodního mistrovství republiky triumfovali před druhým Pavlem Valouškem o 8.7 vteřiny, třetí dojel obhájce prvenství Roman Kresta.

Více než 180 ostrých kilometrů zvládl Pech skvěle. Vyvaroval se vážnějších chyb, trable nehlásil ani jeho vůz Mitsubishi Lancer Evo IX. „Auto konečně fungovalo, seděl nám rozpis a jeli jsme bezchybně,“ pochvaloval si Pech, který v průběžné klasifikaci šampionátu stáhl náskok vedoucího Valouška. „Ale nic se tím nemění. Pořád se pojede naplno, na taktizování není čas.“

Valoušek (Škoda Fabia S2000) věřil, že mezi moravskými vinicemi přidá třetí vítězství v sezoně. V cíli ale sportovně uznal, že na Pecha neměl. Proto se v závěru soustředil na to, aby uhájil druhou příčku. „Václav byl nedostižný. Klobouk dolů před jeho výkonem,“ vysekl poklonu lídr mistrovství, který marně vzpomínal, kdy naposled závodil v takovém vedru. „Možná na Sardinii.“

Kresta (Peugeot 207 S2000) chtěl v Hustopečích obhájit loňské prvenství, ale jako jediný z elitní trojice chyboval. Mírné manko, které nabral v pátek, už nedokázal v sobotní etapě smazat. Za Pechem zaostal o 23.8 vteřiny, za Valouškem o 15.1 vteřiny. „Vyrobil jsem několik problémů a ve velkém tempu, v němž všichni tři jedeme, už se to nedalo dohnat,“ přiznal Kresta.

Jaromír Tarabus skončil shodně jako v Českém Krumlově čtvrtý a stejná příčka mu patří i v průběžném hodnocení MMČR. Nejlepšího letošního výsledku naopak dosáhl Daniel Běhálek, jenž konečně protrhl smůlu, která ho provázela v začátku sezony.

Dramatická byla až do posledních metrů bitva o šesté místo mezi Václavem Arazimem a Vojtěchem Štajfem. Atak pražského jezdce však litvínovský veterán ustál, k dobru mu zůstala jedna sekunda. „Očekával jsem, že to bude v poslední zkoušce těžké Vojtu udržet za námi, ale podařilo se,“ řekl spokojený Arazim. První desítku uzavřeli Emil Triner, Antonín Tlusťák a Vladimír Barvík.

Dvanáctou příčku absolutně obsadili vítězové kategorie 2WD a skupiny A Petr Brynda – Štěpán Palivec. Na pomyslné stupně vítězů je doprovodili Jan Černý a Jiří Skoupil.

VI. AGROTEC rally Hustopeče - www.agrotecautoklub.cz
Tiskový servis
Tomáš Plachý

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose