www.car.cz
 

Červencová Rallye Vysočina těsně před uzavěrkou přihlášek
     1.7.2010 12:54 - tisková zpráva


UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK NA RALLY VYSOČINA JIŽ V PONDĚLÍ 5.7.!

Jen pár dní nás dělí od chvíle, kdy se dozvíme konečný počet účastníků letošního ročníku Rally Vysočina. Už teď je přihlášeno několik desítek posádek, jejichž jména se průběžně objevují na internetových stránkách
www.rallyvysocina.com . 

I přes ekonomicky obtížnou dobu se denně hlásí pořadatelům Rally Vysočina hned několik posádek, které se hodlají zúčastnit jejich letošní soutěže. Každým dnem se očekává i příchod přihlášek těch nejlepších, kteří si tradičně dávají tak trochu načas. Připomeňme, že v dosavadním průběhu šampionátu sprintrally se zatím nejlépe daří Romanu Krestovi, Jaroslavu Orsákovi, Romanu Odložilíkovi a Janu Štěpánkovi, kteří navinulých soutěžích sváděli vteřinkové bitvy s rozličnými vozy atraktivních kategorií WRC, Super 2000 a N4.

Hned za vedoucí čtveřicí figuruje v průběžném pořadí Martin Vlček (Mitsubishi Lancer Evo 9), jehož přihláška již k organizátorům dorazila, také doposud šestý Josef Peták (Peugeot 207 S2000) se nechal slyšet, že si Vysočinu nenechá ujít. O účasti stále vážně uvažují i otec a syn Semerádové, jezdící velmi atraktivním stylem. I přes havárii na belgické Ypres Historic Rally se očekává také start letošního černého koně evropského šampionátu historických vozů Miroslava Janoty (Opel Kadett Coupé), jehož bitva na dálku s úřadujícím lídrem K4 Poháru ČR Petrem Šimurdou byla jednou z velkých ozdob minulé soutěže seriálu.

Na stole už mají organizátoři i přihlášku korunního prince K4 Poháru Jiřího Hendricha, stejně tak jako dvou doposud nejrychlejších dvoulitrů sprintového mistrovství Petra Bryndy (Renault Clio R3) a Aleše Kaválka (Honda Civic Type R). Příjemným překvapením jsou přihlášky účastníků šampionátu dvojdenních soutěží Roberta Adolfa a Davida Stavjaníka. Těšit se můžeme i na návrat ostříleného Jaroslava Roubíčka na tratě po víc jak dvouměsíční pauze, stejně tak na teprve druhý letošní start úřadujícího vítěze seriálu K4 Poháru ČR v rally Pavla Dohnala. Kunžacké soutěže se zúčastní Dohnalův předchůdce na trůně třebíčský Martin Hudec, který v předminulém ročníku vybojoval tento titul právě na své domácí rally. Přihlášeny jsou také dvě rarity v podobě vozů Škoda Fabia Kit car, vyrobených v sérii pouhých tří kusů.

Pochopitelně ale díky tomu, že sezóna je v plném proudu, tak ne všichni stihnou své vozy na start jihočeské soutěže připravit - to platí zejména pro méně majetné posádky. Velké starosti kolem zabezpečení účasti má například vedoucí posádka skupiny HA Poháru ČR v rally Nedbal - Nedbal. "V Krkonoších jsme zničili jedny z posledních pneumatik, a i když se snažíme na naše závodění ušetřit, kde se dá, na něčem jezdit musíme," smutní odvážný pilot.

 "Na Vysočinu jsme se moc těšili, slyšeli jsme o trati samé superlativy a prý by našemu stylu i naší hrdinné Škodě 100 vyhovovala. Teď nás ale od startu dělí hlavně dva páry chybějících třináctipalcových pneumatik..." Ač touhou organizátorů je samozřejmě přilákat na start co nejvíce atraktivních posádek, je jim také jasné, že některým se letní termín úplně nehodí. „Ale jestli někdo odjede odpočívat jinam, možná dělá chybu,“ tvrdí ředitel soutěže Petr Tušer.

„Naše soutěž se totiž letos koná v nádherné krajině, která je pro rekreaci jako stvořená. Ideální je, podle mne, spojit případnou dovolenou s účastí na naší rally!“ Tato slova potvrzuje i Martina Zikmundová, spolujezdkyně v úspěšné dámské posádce Daňhelová – Zikmundová: „Já mám na krajinu České Kanady spoustu hezkých vzpomínek, vždycky se mi tu moc líbilo a ráda tam pojedu i závodit. No a pro druhou Martinu jsou jižní Čechy domácím prostředím, takže my dvě se určitě na start Rally Vysočina postavíme!“

Na všechny zúčastněné posádky čeká v sobotu 17. července osm rychlostních zkoušek o celkové délce téměř 74 km, které se budou odehrávat v okolí centra soutěže, Kunžaku. Soutěž má velmi kompaktní formát, rychlostní zkoušky tvoří víc jak 40 procent trati, a tak všichni už jen doufají, že tradici minulých deštivých Rally Vysočina letos zcela přemůže letní počasí.

Karel Špaček

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2010 objektivem Jana Piechaczka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose