www.car.cz
 

Startovní listina sobotní Rallye Vysočina je bohatá i pestrá
     11.7.2010 10:26 - tisková zpráva


RALLY VYSOČINA MÁ I PŘES LETNÍ PARNO 107 PŘIHLÁŠENÝCH

Velmi pestré závodní pole slibuje startovní listina letošního ročníku Rally Vysočina, která odstartuje v sobotu 17.7.2010 v jihočeském Kunžaku. Na startu by měly být i tři vozy WRC a minimálně tři vozy Super 2000, startovní listinu i další důležité informace je možné najít na stránkách www.rallyvysocina.com.


Ani prázdninový termín nedokázal srazit počet přihlášených na letošní Rally Vysočina pod stovku. Přihlášeni jsou i všichni favorité letošního šampionátu jednodenních soutěží včetně tří pilotů s vozy WRC. Uvidíme Škodu Octavia WRC dravého Jana Štěpánka a dva vozy Škoda Fabia WRC s Milanem Pantálkem a slovenským matadorem Igorem Drotárem za volanty. Těšit se můžeme i na Peugeot 207 S2000 s předloňským sprintovým šampiónem Josefem Petákem, Škodu Fabia S2000 Romana Odložilíka a exotickou Toyotu Corollu S2000 Karla Macka.

Mezi favority se řadí ale i vozy Mitsubishi Lancer Evo 9 Jaroslava Orsáka, Jana Sýkory a Martina Vlčka, se starší evolucí Mitsubishi by rádi opět zatápěli modernějším vozům i severomoravané Lumír Firla s oblíbeným spolujezdcem Pavlem Dreslerem, na tratě se po několikatýdenní pauze vrací i Josef Semerád, jemuž bude premiérově číst ´noty´ Michal Ernst, čeká se i další hvězdné vystoupení mladé příbramské posádky Černý – Kohout. Největším favoritem přesto zůstává bývalý tovární jezdec týmů mistrovství světa Roman Kresta, který soutěž pojal velmi vážně a zjevně se už tímto startem pomalu začíná připravovat na vrchol sezóny, svou domácí Barum Rally. Populární ´Malina´ je totiž na rozdíl od minulých sprintů přihlášen se svým obvyklým spolujezdcem Petrem Grossem.

Z dalších zajímavých posádek je na seznamu přihlášených hned i šest pilotů vozů Super 1600 v čele s Janem Dohnalem, vozy moderní kategorie R3 budou vodit Roman Štefan, Pavel Mika a Rakušan Regner, dále jsou přihlášeny dvě ´er-dvojky´ a také hned několik starších kitových škodovek. Kromě již tradičně dobře zaplněné třídy N4 je nejlépe obsazenou kategorií třída A6, kde je deset účastníků, sedm vozů je přihlášeno i do třídy N2. Mezi N-dvojky patří i vůz VW Polo Gti dámské posádky dvou Martin - Daňhelové a Zikmundové, které budou na tratích Rally Vysočina oslavovat své jmeniny. Martina Daňhelová bude mít tentokrát dokonce tři dívky-soupeřky, přičemž čtyři dámy za volanty znamená pro Rally Vysočina další rekord v rámci české rally posledních let.

Další ostře sledovaná posádka Nedbal – Nedbal sice již vyřešila své potíže s pneumatikami pro svou Škodu 100, postavila se jim do cesty ale i další překážka: „Momentálně máme porouchaný náš doprovodný Volkswagen, přesto ale určitě nějak vymyslíme, jak škodovku do Kunžaku dopravíme,“ usmívá se talentovaný Michal Nedbal. Posádku Nedbal – Nedbal uvidíme v rámci K4 Poháru ČR v rally, jenž je tentokrát špičkově obsazen, start si nenechali ujít ani vedoucí jezdci průběžného pořadí Hendrich či Šimurda, těšit se můžeme i na start posádky Pokorný - Teplá jedoucí s podporou domácího Rally Vysočina klubu v AČR. Naopak určitým zklamáním je přihlášení pouze šesti posádek v rámci národního šampionátu historických automobilů.

„Na historiky jsme se hodně těšili, přesto mám pocit, že tentokrát kvalita výrazně nahradí kvantitu,“ zamýšlí se ředitel soutěže Petr Tušer. „Myslím, že ani jedna z přihlášených posádek totiž diváky nezklame, vítězi Rally Vltava budou určitě zdatně sekundovat miláček diváků Jiří Petrášek i ´embéčkář´ Jiří Křišťan, já sám se moc těším na Ford Sierra Cosworth Jiřího Navrátila. Jejich jízda bude velkou reklamou pro rally a tradičně rozevlátý styl vozů s poháněnou zadní nápravou i pozvánkou k tratím.“ A tak, ač nakonec na Vysočinu nedorazila přihláška televizní hvězdy Dalibora Gondíka, jenž o startu hodně vážně uvažoval, bude bezpochyby nač se dívat. Zopakujme tedy už jen to, že start letošní Rally Vysočina bude v jihočeském Kunžaku v sobotu 17.7. v 9 hodin.


PR
Karel Špaček

 

 

Seznam pořadatelem přijatých posádek / List of entries accepted by the organiser
Kunžak, 16. a 17. července 2010


 
 
Fotogalerie:   Historic show RB od Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose