www.car.cz
 

Dakar 2005 na vlastní oči. Není to nereálné
     Pavel Jelínek


Chcete být na startu Dakaru 2005? Dejte nám o sobě vědět!!
 
Pokud jste až dosud snili o tom, vidět Dakar na vlastní oči, ale považovali jste to za neuskutečnitelné, pak vězte, že to možné nejen je, ale podobný výlet dakarských nadšenců a fandů se už dvakrát uskutečnil! Na vašem zájmu už záleží to, zdali se tak stane i potřetí. Pokud se nám včas přihlásíte a dáte o sobě vědět, sen se stane i pro vás skutečností.
 
Zájezd vypraví cestovní agentura při Technické univerzitě Liberec. Naším pojízdným domovem se stane pohodlná Oasa HD12.
 
Co uvidíme?
 
Start Dakaru 2005 se tentokrát bude odbývat v Barceloně. Pojedeme v předstihu 28. nebo 29. prosince, abychom včas dorazili na místo technických a administrativních přejímek. Pro mnohé fandy je právě tahle část nejzajímavější. V Barceloně se uskuteční v Palace de lo Sport. Bývalo vždy zvykem, že diváci měli přístup k veškeré závodní technice, mohli si ji nafotit, potřást si rukou se závodníky, požádat je o autogram, zúčastnit se některé z autogramiád či bohatého doprovodného programu, o který se nezřídka starají samotné týmy. Právě zde pořídíte tak detailní snímky závodních strojů a závodníků jako nikde, celé startovní pole máte jako na dlani. Po silvestrovské noci v Barceloně, při které se doufejme opět připojí zástupci našich týmů (posledně se o příjemnou společnost postarali zástupci pražského Offroad centra a Tomečkova Petrobras teamu) přijde 1. ledna na řadu slavnostní start a prolog. Na místě uvidíme, který z těchto dvou bodů bude atraktivnější. Bouřlivý start se bude odbývat v samotném srdci Barcelony na Place de Espaňa.
 
Poté bude následovat přesun na jih Španělska, kde se v Granadě uskuteční další evropská speciálka, uvidíme všechny závodní stroje (zatím to vypadá na nejpočetnější závodnickou účast za poslední léta!) pěkně v akci.
 
Co dál? Evropská část by ve Španělsku jistě mohla skončit, ale my všichni, kdo jsme ji už absolvovali, bychom rádi viděli, jak se závodí v Maroku. Zatím není zveřejněna oficiální trasa, a tak nevíme, kterým přístavem se startovní pole do Afriky přesune, nicméně vstoupíme do jednání s několika přepravními společnostmi a uvidíme, nakolik je přesun do Maroka reálný a nákladný. Společnosti potřebují primárně přelodit celé startovní pole, ale s tímto cílem na místě rozhodně nebudeme sami a až do Varzazátu se dá v pohodě dojet autobusem. V Africe  se můžeme dostat až k trase soutěže, ale také do bivaku, magického servisního prostředí, kde najdete většinu účastníků ještě pohromadě, vzhledem k ranému stadiu soutěže.
Stejně jako loni, spíme v autobuse (bude vytvořen spací prostor) a stravujeme se z vlastních zásob.
 
Podrobnější rozpis zájezdu dáme dohromady, jakmile pořadatelé oznámí trasu.
 
Cenu zájezdu, pokud se odbude pouze na evropském území, předpokládáme okolo 8000,- Kč. Marocké vízum stojí 569,- Kč, je poskytnuto během pár dní na libovolnou dobu, o kterou požádáte. Na základě vašeho zájmu bychom si víza vyřídili buď individuálně, nebo centrálně. Náklady by se tak zvedly o vízum, přepravu trajektem (v Algericasu trvá přeprava slabé dvě hodinky) a cestovné po Maroku.
 
Co potřebujeme vědět?? Hlavně to, zda chcete jet s námi!!! Potřebujeme 20-25 lidí – v minulosti se nám tuto kvótu podařilo splnit. Nenechte si ujít unikátní příležitost osahat si Dakar zblízka, v Katalánsku navíc bude rozhodně tepleji a přijatelněji než u nás. Ozvláštněte si svůj Nový rok Dakarem!
 
Dejte nám najevo předběžný nezávazný zájem s námi jet (a připište, zda Maroko ano či ne) na adresy ladislav.zuzanek@skoda-auto.cz (Láďa Zuzanek) a models@seznam.cz (Jirka Vintr). Budeme Vás kontaktovat s podrobnostmi ohledně zájezdu později, ale nejdříve o vás musíme vědět. Těšíme se na shledanou!

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose