www.car.cz
 

Dva přehmaty FAS. Místo pokárání dostali metál.
     Pavel Jelínek


Na jiném místě jsme již informovali o tom, že se o víkendu uskutečnilo tradiční slavnostní vyhlášení nejlepších automobilových posádek všech motoristických disciplín, které završilo letošní domácí automobilovou sezonu. ( viz Vyhlašování mistrů se uskutečnilo na šumavském Špičáku)

Jenže po  této akci  zůstávají  minimálně dva následující malé  otazníky: 

Ve stejném  víkendu se totiž uskutečnilo také Setkání mistrů  na  okruhu v severočeské Sosnové. Tato  akce mimochodem začala právě tak, že před třemi roky uvedené  stejné vyhlašování  pořádali  Sosnovští, kteří tak spojili dvě  akce zároveň. Přes den se jezdilo, večer se vyhlašovalo. Stačilo přejet několik  kilometrů a  vše bylo v pohodě.

Jenže tentokrát se ten, kdo termíny  obou akcí plánoval, poněkud přehmátl ( nebo  to snad dokonce udělal naschvál ??). To je ostatně dosti známý problém s kolizemi  termínů  různých závodů třeba  v jednom regionu. Někdy s tím asi opravdu nelze nic  dělat, když  se  akcí všeho  druhu  jede několik. Ale zdá se, že to je problém i v termínu, kdy se vůbec nic jiného nekoná !!!! A kdy se dá podobné vyhlašování naplánovat  na celou zimu.....

Ono to asi  nevadilo až tak  divákům, kteří o uvedeném vyhlašování   ani nevěděli. Ale jistě  to zkomplikovalo život závodníkům, kteří se zúčastnili Setkání mistrů a kteří museli  ze  severu Čech uhánět  až na  opačný konec - na  jih!  A stejně tak případně i  některým novinářům, kteří chtěli, či museli  rovněž stihnout obě akce.

Přitom to jistě bylo zcela zbytečné a dalo se to snadno naplánovat  lépe.

No a ještě jedna zajímavost: Klatovští  s metálem !!!

Představitelé Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky ( FAS) zároveň na Šumavě ocenili i nejlepší sportovce a kluby. U příležitosti sta let od založení Autoklubu republiky Československé, jehož je současná organizace pokračovatelem, byla propůjčena Zlatá spona hned trojici klubů.  Za dlouhodobé organizování automobilových podniků byli vyznamenání představitelé Pošumavského automotoklubu Klatovy, Autoklubu Barum rallye Zlín a Autoklubu Nová Paka.

Zejména  v případě  prvně jmenovaných  mi to právě letos   přijde velmi  absurdní. Každý jistě   má v živé paměti, jak pořadatelé  nezvládli letošní soutěž, když je v závěru března naprosto zaskočil  sníh. No  a nakonec za to ještě  dostali  metál.

Ale zdá se, že nikoho v této  zemi už nic podobného nepřekvapuje. Klatovší   jistě mají  veliké zásluhy za budování motorsportu, nicméně za poslední dva  ročníky své  soutěže  si prostě žádné vyznamenání nezaslouží!!! Už vůbec ne  za ten letošní.  Potrefení jistě namítnou, že nedostali  metál  za jeden rok,  ale  za  sto let - a podobně.

Kam  kráčí náš motoristický sport  s takovým to vedením ?????...........

Pavel Jelínek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose