www.car.cz
 

Letos čistě slovenská Rallye Matador Tatry se hlásí
     6.2.2005 19:16 - tisková zpráva


Za necelé tři měsíce odstartuje ve slovenském Púchově 36. Rallye Matador Tatry (29. dubna – 1.května 2005). V letošním roce se pojede již šestatřicátý ročník této nejstarší soutěže na Slovensku. Hlavním organizátorem mezinárodní automobilové soutěže je Racing s.r.o. Púchov.

 

Soutěž se započítává do FIA Evropský pohár v rally – východ (koeficient 5), FIA CEZ Trophy 2005, mistrovství Slovenské republiky v rally (koeficient 4), Global Assistance Mezinárodní mistrovství České republiky, Pohár Slovenské republiky v rally (koeficient 4), Diesel Challenge a Škoda Fabia Cup. Ředitelem rallye je JUDr. Peter Szczeczina, jeho zástupcem a zároveň předsedou organizačního výboru ing. Miloš Ozimý.  
 

Na startu se objeví i nejlepší posádky ze Slovenské a České republiky, neboť soutěž se započítává do národních šampionátů obou zemí. Pořadatelé očekávají kvalitní startovní pole, včetně vozů nejvyšší specifikace WRC. Hlavním sponzorem významného evropského závodu je Matador, a.s. Púchov, největší výrobce pneumatik na Slovensku a dlouholetý podporovatel motoristických akcí na Slovensku, ale i v ostatních zemích.

 

V letošním roce proběhnou oslavy 100 let od zaregistrování obchodního názvu MATADOR. Rozhodnutí Matadoru o spoluorganizovaní a partnerství při zabezpečení soutěže vzniklo před čtyřmi lety na základě oslovení popradských pořadatelů, kteří organizovali nejznámější a dlouholetou rallye na Slovensku.

 

Ředitelství rallye (Matador Business Centre), stejně jako start a cíl je soustředěno ve městě Púchov. Seznamovací jízdy proběhnou od středy 27. dubna. Organizátoři rozdělí pro hladký průběh obhlídky tratě rychlostních zkoušek jezdecké pole do tří skupin. Samotná Rallye Matador Tatry začíná v pátek 30. dubna dopoledne technickou přejímkou v prostorách Pneuservis Matador v Púchově, odpoledne je na programu testovací rychlostní zkouška (shakedown). Vpodvečer se uskuteční v prostorách sportovní haly ŠK Matador představení vybraných posádek a vozidel z čela startovního pole, kde zároveň proběhne i atraktivní kulturní program. Samotná rallye se jede ve dvou etapách ve dnech 30. dubna – 1. května. V sobotu je na programu první etapa, která se uskuteční v okolí Púchova a Horní Lidče. Servisní stanoviště bude po celou dobu rallye umístěno na parkovišti před Matador, a.s. v Púchově.

 

V nedělní druhé etapě jsou v itineráři rallye na programu rychlostní zkoušky, které se jedou v okolí Púchova, Ilavy a Považské Bystrice. Celkem trať měří 591 km, z toho 14 rychlostních zkoušek na šesti úsecích v celkové délce 193 km, soutěž obsahuje dvě etapy a pět sekcií. Nejúspěšnější posádka se v cíli rallye objeví na púchovském Hlavním náměstí ve 14.30 hodin. Vpodvečer proběhne v prostorách sportovní haly slavnostní vyhlášení výsledků a odevzdání cen. Další informace o 36. Rallye Matador Tatry naleznete na oficiální internetové stránce: www.rallyematador.sk.

 

 

Program rallye

Pátek 29. dubna 2005

8.30 – 13.30 hodin: technická přejímka

15.00 – 18.00 hodin: testovací RZ (shakedown)

18.30 hodin: představení vybraných posádek a vozidel

 

Sobota 30. dubna 2005

8.00 hodin: start rallye

18.30 hodin: cíl I. etapy

 

Neděle 1. května 2005

7.30 hodin: start II. etapy

14.30 hodin: cíl rallye

18.00 hodin: vyhlášení výsledků, odevzdání cen

 

 

V Púchově 3. února 2005                                                               Roman ORDELT

                                                                                                           tiskový tajemník

                                                                                                      Rallye Matador Tatry


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2005 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose