www.car.cz
 

Miroslav Sýkora jr. pojede Mistrovství Evropy
     Pavel Jelínek


Loňský mistr v divizi 1A usilovně pracuje se svým otcem a mechanikem na novém závodním autě, kterým je Peugeot 106. Původně s ním měl Miroslav Sýkora startovat v kompletním Mezinárodním Mistrovství ČR, opět v divizi 1A a snažit se obhájit titul. Plány se však změnily a Míru čeká první závod nikoliv v Sedlčanech, ale o čtrnáct dní později v portugalské Lousadě.

A jak jde týmu stavba nového vozu od ruky?

“Tento týden mají přijít z Peugeot Sportu tlumiče, tak konečně budeme moci postavit auto na kola. Zádní náprava je již hotová, oproti sériové je o 10 cm širší. Přední náprava by měla být širší o 7 cm. Vzhledem k rozšíření náprav, bude muset samozřejmě kosmetickou úpravou projít také karoserie. Vnitřek vozu je již hotov, akorát nám zatím chybí bezpečnostní nádrž. Motor je už také na svém místě, ale pouze kvůli testování podvozku, brzd a celkového chování vozu na silnici. Jinak před prvním závodem proběhnou ještě úpravy sání, vaček a samozřejmě celková repase. Když všechno dobře půjde, zhruba v půlce března by měly proběhnout první testy.”

Pojedeš kompletní ME a uvidíme Tě i na některém závodě v ČR? Jaké jsou Tvé ambice?

“Rádi bychom odjeli co nejvíce závodů ME, v plánu zatím není pouze Švédsko a Norsko. Uvidíme ale jak se bude šampionát vyvíjet a třeba se nakonec vydáme i tam. V ČR určitě pojedu ME v Sosnové a možná se na vybraných závodech v M MČR objeví další člen naší rodiny :o) Myslím si, že k získávání zkušeností je určitě lepší ME a své ambice nevidím nijak vysoko. Rád bych stabilně bodoval a na ME v Sosnové by se mi líbilo A finále.”


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose